Au început negocierile între SUA și Rusia pe dosarul Ucraina. Trump: ‘Dicuțiile sunt foarte serioase!’

„Orice pot face pentru a opri războiul, voi face. Avem deja discuții”, a declarat el reporterilor la Casa Albă.

Președintele american a numit discuțiile „foarte serioase”, fără a preciza la ce nivel sunt în contact părțile.

Trump a reiterat că se bazează pe o conversație cu președintele rus Vladimir Putin.

„Vom vorbi”, a asigurat șeful Casei Albe. „S-ar putea să facem ceva important. Vrem să punem capăt acestui război”, a adăugat el.

Trimisul special al președintelui american Donald Trump pentru războiul ruso-ucrainean, Keith Kellogg, a declarat că un sfârșit rapid al conflictului este în interesul întregii lumi, inclusiv al Statelor Unite.

„Dacă putem opri acest război, atunci va fi benefic pentru întreaga lume, inclusiv pentru Statele Unite”, a spus Kellogg într-un interviu pentru Fox News.

„Este posibil să se obțină o încetare a focului și o pace permanentă în câteva luni, nu în ani”, a adăugat el.

Potrivit lui Kellogg, pentru aceasta, Trump „va forma o pârghie atât pentru Kiev, cât și pentru Moscova”, deoarece „președintele știe unde și cum să preseze”.

„El încheie cu pricepere orice înțelegere”, a subliniat trimisul special.

În același timp, decizia privind posibile sancțiuni suplimentare împotriva Federației Ruse pentru a obține progrese în problema ucraineană „rămâne la președintele Trump”, a adăugat Kellogg.

Putin anunţă că este puţin probabil ca Rusia să ia parte la negocieri de pace în viitorul apropiat

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat pentru presa de stat, la 25 ianuarie 2025, că este puţin probabil ca Rusia să ia parte la negocieri de pace în perioada următoare.

În cadrul unui interviu pentru canalele de televiziune ruseşti de stat, Putin a transmis că este puţin probabil ca Rusia să ia parte la negocieri de pace în viitorul apropiat, scrie Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), citat de Ukrainska Pravda, conform Mediafax.

Liderul de la Kremlin a reiterat faptul că războiul din Ucraina face parte dintr-un conflict mai amplu între Rusia şi Occident. În plus, el a afirmat şi că negocierile privind războiul pot fi purtate doar între SUA şi Rusia, fără implicarea directă a Ucrainei.

Analiştii ISW constată faptul că, prin acest interviu, Putin a încercat să influenţeze şi elitele ruse care doresc ca războiul să se încheie.

Vladimir Putin a anunţat că este pregătit să poarte discuţii cu preşedintele SUA, Donald Trump, privind încheierea războiului din Ucraina. Momentan, nu se cunosc detalii despre o dată stabilită pentru o întrevedere între cei doi lideri.

Directorul Bibliotecii Judeţene ASTRA: „Am ajuns să mă bucur că s-a furat coiful”

Prima execuţie din SUA, în 2025: cine este bărbatul care a primit injecția letală și ce acuze i-au fost aduse