Avea dureri severe de genunchi. Cum a fost tratată femeia

Florica, în vârstă de 46 ani, a avut mult timp probleme cu articulația genunchiului, după ce, în adolescență, a suferit o luxație de rotulă. Durerea devenise atât de severă, încât până și mersul pe jos se transformase într-o adevărată corvoadă. Din cauza instabilității genunchiului, femeia nu se mai putea sprijini pe piciorul stâng și exista mereu riscul să cadă.

Luxația de rotulă apare atunci când osul mic și rotund din fața genunchiului se deplasează de la locul lui, provocând o durere de genunchi bruscă și umflarea articulației, afectând serios mersul. Această luxație este mai frecventă la copii și la adolescenții care practică diferite sporturi, situația valabilă și în cazul Floricăi, care și-a luxat rotula când avea 14 ani, în timpul unui meci de volei.

Tratamentul administrat atunci, prin punerea piciorului în ghips, a rezolvat doar temporar problema, pentru că Florica a început să se confrunte cu luxații recidivante ale rotulei.

După mai bine de 30 de ani de suferință, pentru că starea ei se tot înrăutățea, Florica s-a dus din nou la un medic ortoped, care i-a recomandat protezarea genunchiului, intervenție pe care femeia a refuzat-o.

Soluția potrivită a găsit-o la Spitalul Clinic SANADOR, în urma unei consultații la Dr. Ciprian Pașcu, medic primar ortopedie și traumatologie, care i-a propus un alt tratament: o intervenție de trohleoplastie, urmată de reconstrucția ligamentului femuro-patelar folosind tendonul cvadricipital și de fixarea rotulei.

În acest fel, Dr. Ciprian Pașcu i-a redat pacientei funcția normală a genunchiului, eliminând instabilitatea rotulei, dar fără să înlocuiască articulația cu o proteză artificială. Intervenția chirurgicală a durat patru ore, a fost efectuată sub rahianestezie și s-a finalizat cu succes, iar Florica s-a recuperat fără probleme.

Pacienta a urmat acasă un program de kinetoterapie la recomandarea Dr. Ciprian Pașcu, în prezent se simte bine, nu mai are dureri de genunchi, se poate deplasa normal și revine periodic la control.

La Spitalul Clinic SANADOR, intervențiile de chirurgie ortopedică sunt realizate într-un bloc operator foarte bine dotat, de chirurgi ortopezi supraspecializați în diferite tipuri de intervenții și regiuni anatomice, asigurând pacienților servicii medicale de înaltă calitate, cu rezultate funcționale deosebite. De asemenea, pacienții au acces la un program personalizat de recuperare medicală, în funcție de indicația stabilită pentru fiecare în parte.

La SANADOR, consultațiile de specialitate sunt urmate de investigații imagistice performante pentru diagnosticul și monitorizarea afecțiunilor ortopedice.

Sursa: www.stiripesurse.ro

O firmă a SRI face angajări: Cât este salariul unui angajat al serviciului secret

O secţie de îngrijiri paliative cu 26 de paturi este în curs de amenajare la Spitalul Judeţean