Apariția unei umflături sub piele în zona inghinală, uneori însoțită de durere, de disconfort sau de senzație de arsură, poate indica o hernie inghinală. Dacă nu este tratată la timp, această afecțiune poate duce la complicații severe, prin obstrucție sau strangulare, pentru că sângele nu poate circula normal prin țesuturile abdominale care au pătruns în canalul inghinal.
Atunci când umflăturile apar pe ambele părți ale corpului, în zona inghinală, afecțiunea poartă denumirea de hernie inghinală bilaterală. Cu un astfel de diagnostic s-a confruntat și Cătălin, în vârstă de 34 de ani. Bărbatul a tot amânat vizita la medic, sperând că problema se va ameliora de la sine. Însă acest lucru nu s-a întâmplat, au apărut durerea și disconfortul, iar bărbatul a decis în cele din urmă să consulte un medic.
Cătălin s-a programat pentru consultație la Dr. Teodor Buliga, medic primar chirurgie generală la Spitalul Clinic SANADOR. După consultul de specialitate, medicul i-a recomandat ca tratament o intervenție chirurgicală de reparare a herniei inghinale bilaterale. De altfel, singurul tratamentul cu viză curativă pentru orice tip de hernie abdominală este operația.
Cătălin a acceptat recomandarea medicului, iar în cazul său operația a fost realizată minim invaziv, printr-o intervenție de chirurgie robotic. Intervenția chirurgicală efectuată la Spitalul Clinic SANADOR de Dr. Teodor Buliga a decurs fără probleme și s-a finalizat cu succes. Fiind o intervenție minim invazivă, recuperarea a fost ușoară și, treptat, bărbatul și-a reluat activitățile zilnice, inclusiv mersul pe bicicletă.
„Deși brațele care m-au operat au fost robotice, ele au fost ghidate de Dr. Teodor Buliga în așa fel încât, la doar câteva zile de la operație, durerile dispăruseră aproape complet. La o săptămână, deja nu mai aveam niciun disconfort. La patru săptămâni, recuperarea a fost completă.”, povestește pacientul.
La SANADOR, pacienții au acces la consulturi de specialitate și la investigații specifice pentru diagnosticul corect și tratamentul corespunzător al herniilor abdominale, inclusiv al celor inghinale. Operațiile sunt realizate la Spitalul Clinic SANADOR în deplină siguranță, de cele mai multe ori prin abord minim invaziv – laparoscopic sau prin chirurgie robotică, în funcție de indicația stabilită pentru fiecare caz în parte. Intervențiile chirurgicale se desfășoară într-un bloc operator bine dotat, cu sprijinul specialiștilor din Secția de Anestezie și Terapie Intensivă de categoria I.