Potrivit unui nou studiu, consumul unei portocale, în fiecare zi, ar putea aduce beneficii majore organismului. Un cercetător de la Harvard, profesor la Universitatea din Massachusetts. Datele studiului indică faptul că un singur fruct consumat de o persoană, zilnic, ar putea să reducă riscul de depresie cu 20%. Dar care să fie, însă, legătura dintre reducerea acestui risc de depresie și citrice?
Datele studiului arată că citricele ar stimula dezvoltarea unei anumite bacterii din intestin care influențează producția de serotonină și dopamină din organism. Studiul arată că niciun alt fruct care a fost analizat – măr sau banană – nu a prezentat efectul precum cel în cazul portocalelor. Rezultatele au fost evidente în cazul respondenților de sex feminin (+100.000).
Potrivit OMS, sunt înregistrate circa 350 de milioane de cazuri de depresie la nivel mondial. În fiecare an, au loc circa 800.000 de sinucideri, potrivit datelor, arată Observator Antena 1.
De asemenea, o analiză arată că sucul de portocale este preferat de 52,4% dintre români. Avem următoarele date:
- 28,3% consumă de 1-3 ori pe lună suc de portocale;
- 19,8% consumă mai puțin de o dată pe lună;
- 13,65 consumă de 4-6 ori pe săptămână;
- 11,9% consumă zilnic sucul de portocale;
- 7,8% consumă ocazional acest tip de suc;
- 3,4% dintre respondenți nu consumă niciodată suc de portocale, potrivit gândul