Boeing ia în calcul să atragă cel puţin 10 miliarde de dolari prin vânzarea de acţiuni, potrivit Bloomberg News

Boeing are în vedere să strângă cel puţin 10 miliarde de dolari prin vânzarea de acţiuni noi, a relatat marţi Bloomberg News, citând persoane familiare cu discuţiile.

Producătorul de avioane lucrează cu consilieri pentru a-şi explora opţiunile, se arată în articol, adăugând că creşterea capitalului propriu nu va avea loc cel puţin timp de o lună.

Boeing a refuzat să comenteze articolul Bloomberg.

Luna trecută, directorul financiar Brian West nu a răspuns direct când a fost întrebat dacă Boeing ar putea avea nevoie să  emitî obligaţiuni sau capitaluri proprii până la sfârşitul anului sau începutul lui 2025.

„În primul rând, vrem să acordăm prioritate ratingului de credit de calitate investiţională. Şi în al doilea rând, vrem să permitem fabricilor şi lanţului de aprovizionare să se stabilizeze. Ultimul obiectiv a devenit mai greu pe baza nopţii trecute”, a spus el, referindu-se la greva continuă a peste 30.000 de muncitori.

Producătorul de avioane a fost sub presiunea producţiei în scădere a celui mai vândut avion cu reacţie 737 MAX, după un incident din ianuarie când un panou de uşă al unui avion nou s-a desprins în timpul zborului.

Finanţele sale au fost tensionate şi mai mult după ce mii de muncitori reprezentaţi de Asociaţia Internaţională a Maşinilor şi Lucrătorilor din Aeronautică din zonele Seattle şi Portland au oprit lucrul în septembrie.

Boeing suportă o datorie mare, de aproximativ 60 de miliarde de dolari, şi a înregistrat pierderi de numerar operaţionale de peste 7 miliarde de dolari în prima jumătate a anului 2024, potrivit datelor compilate de LSEG.

Constructorul de avioane american a semnalat anterior că va lua în considerare emiterea de acţiuni, deoarece se confruntă cu problemele de siguranţă expuse de incidentul din ianuarie şi scadenţele datoriilor care se profilează.

Experţii din industrie au spus că Boeing va trebui probabil să strângă numerar până la sfârşitul anului 2024, unii analişti şi investitori aşteptându-se ca grupul să strângă între 10 şi 12 miliarde de dolari.

Boeing are obligaţiuni şi împrumuturi de sub 4,6 miliarde de dolari care urmează să fie scadente până la sfârşitul anului 2025, potrivit datelor compilate de LSEG.

 

Agențiile de rating retrogradează ratingul Israelului, invocând escaladarea conflictului armat din zonă

Mesaj RO-Alert pentru zona de nord a judeţului Tulcea privind riscul căderii unor obiecte din spaţiul aerian, în urma unui nou atac al Rusiei pe teritoriul Ucrainei