Brăila: Personalităţi ale lumii medicale şi academice româneşti – la prima ediţie a Galei premiilor ‘Ana Aslan’

Personalităţi ale lumii medicale şi academice româneşti sunt prezente, sâmbătă şi duminică, la Brăila, la prima ediţie a Galei premiilor „Ana Aslan”.

Organizată cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la admiterea medicului Ana Aslan în Academia Română, Gala este dedicată „recunoaşterii personalităţilor şi iniţiativelor care au adus contribuţii semnificative în domeniul geriatriei şi gerontologiei”, continuând moştenirea lăsată de academicianul Ana Aslan.

Manifestarea s-a deschis sâmbătă cu o sesiune de comunicări ştiinţifice găzduită de Casa Memorială Ana Aslan din municipiul Brăila, care a trecut recent printr-un amplu proces de modernizare.

Casa din Brăila în care, pe 1 ianuarie 1897, s-a născut Ana Aslan a fost cumpărată, în anul 2022, de Fundaţia „Ana Aslan” şi transformată în Casă Memorială.

Sâmbătă, de la ora 18,00, la Teatrul „Maria Filotti”, este programată decernarea premiilor „Ana Aslan”: Premiul pentru implicare deosebită în cercetările legate de problematica vârstnicilor; Premiul pentru iniţiative din domeniul pregătirii în geriatrie; Premiul pentru bune practici în domeniul îngrijirii vârstnicilor; Premiul pentru activităţi de voluntariat, dedicate persoanelor vârstnice; Premiul pentru crearea unor medii de existenţă adaptate vârstnicilor; Premiul pentru activităţi de mass-media dedicate vârstnicilor; Premiul pentru activităţi dedicate vârstnicilor, realizate de către entităţi religioase; Premiul pentru o carieră profesională dedicată geriatriei; Premiul acordat unei unităţi administrativ-teritoriale implicate în susţinerea geriatriei şi gerontologiei.

Duminică, la Casa Memorială „Ana Aslan”, vor continua comunicările ştiinţifice.

Ana Aslan este Cetăţean de onoare al municipiului Brăila post-mortem din 31 martie 1997. AGERPRES/(A, AS – autor: Ecaterina Ignat, editor: Andreea Rotaru, editor online: Adrian Dãdârlat)

Sursa: www.agerpres.ro

Kelemen Hunor, despre cazul Dianei Şoşoacă: Aceste decizii trebuie luate de electorat, nu de instituţii

Bistriţa-Năsăud: Trei persoane găsite decedate într-un imobil