Braşov: Acţiunea de stingere a incendiului din Munţii Făgăraş, sistată pe timpul nopţii. Pompierii şi pădurarii vor relua operaţiunea duminică dimineaţă – VIDEO

Acţiunea de stingere a incendiului izbucnit în zona Vârfului Comisu din Munţii Făgăraş a fost sistată, sâmbătă seară, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov. În condiţiile în care incendiul nu a fost lichidat, operaţiunea va fi reluată duminică dimineaţă.

Acţiunea de stingere a incendiului izbucnit în zona Vârfului Comisu din Munţii Făgăraş a fost sistată, sâmbătă seară, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov.

În condiţiile în care incendiul nu a fost lichidat, operaţiunea va fi reluată duminică dimineaţă. „Acţiunile de stingere a incendiului la fondul forestier au fost sistate pe timpul nopţii, din cauza întunericului, care face dificilă desfăşurarea intervenţiilor în siguranţă, pe teren accidentat”, anunţă, sâmbătă seară, ISU Braşov.

Pompierii precizează că duminică dimineaţa intervenţia va fi reluată, iar pe timpul noptii focarele de incendiu vor fi supravegheate de mai mulţi lucrători de la Ocolul Silvic. Incendiul de pădure care se manifestă între localităţile Vlădeni şi Făgăraş din judeţul Braşov, în apropiere de zona Vârfului Comisu a izbucnit sâmbătă în jurul orei 11:00 şi s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ trei hectare.

Flăcările au cuprins vegetaţie, litieră şi doborâturi. Zeci de persoane – pompieri şi lucrători silvici –au intervenit, sâmbătă, de mai multe ore, pentru stingerea flăcărilor.

La acţiunea de stingere a incendiului a intervenit şi un elicopter Black Hawk dotat cu sistem de stingere cu Bambi Bucket.

Armata israeliană relaxează unele restricţii în zone din nordul ţării

Premier League: Everton salvează un punct acasă, 1-1 cu Fulham