BREAKING După `jaful` din ultimii ani din imobiliare `rechinul` Mangiunică își pregătea fuga în Dubai- A spart milioane de euro pe apartamente de lux în regiune

Anchetatorii au intrat pe firul planurilor de voiaj ale milionarului și au putut afla că pe de-o parte acesta investește milioane de euro în locații de lux din Dubai iar pe de altă parte poartă discuții pentru obținerea vizelor și aprobărilor necesare pentru a plca din țară către această destinație.

Privite împreună cele două chestiuni au dat de gândit anchetatorilor anticorupție la un posibil „plan de fugă„ al milioanrului pentru a nu fi tras la răspundere penală pentru jefuirea statului prin neplata corectă a TVA-ului din vânzările de imobile.

Astfel, anchetatorii au aflat că „inculpatul deține proprietăți și conturi bancare în afara teritoriului României (cum ar fi în Dubai – Emiratele Arabe Unite), respectiv că inculpatul și familia sa (soția și copiii) intenționează să obțină golden visa pentru Emiratele Arabe Unite (viză de rezidență pe termen lung ce permite deținătorilor acesteia să locuiască, să muncească, să studieze în Emiratele Arabe Unite)” și s-a format astfel „temerea că inculpatul s-ar putea sustrage urmăririi penale, prin părăsirea teritoriului țării, împiedicând astfel buna desfășurare a procesului penal”.

În acest context DNA l-a plasat sub contrl judiciar pe milioanr una dintre interdicțiile stabilite fiind aceea dea nu părăsi teritoriul țării decât cu acordul organelor de anchetă sau al instanțelor de judecată.

Vezi și: SURSE `Rechinul` imobiliar `Mangiunică` plasat sub control judiciar de DNA – Joi au loc noi audieri la DNA în dosarul de evaziune cu 20 de milioane de lei

Deși pentru posibila fugă acesta a achiziționat direct și prin soția sa imobile de milioane de euro și vorbea despre milioanele pe care le deține petru traiul în afară se pare că afaceristul Ion nu ar fi vrut să plătească prejudiciul pe care l-a creat prin pretinsele sale fapte penale statului român.

„…fapta comisă de acesta a fost cauzat un prejudiciu semnificativ bugetului general consolidat al statului, în sumă de 20.468.734 lei, prejudiciu pe care inculpatul nu a încercat să-l repare după săvârșirea faptei.

De reținut este, sub aspectul gravității acuzației, și forma continuată a infracțiunii evocate, reținută în sarcina inculpatului (conduita pretins infracțională fiind comisă de-a lungul unui interval de timp de circa 2 ani), ceea ce conferă faptei un spor de periculozitate”, citează surse judiciare pentru autorul acestui material parafrazând date din dosar.

După ce au intrat pe fir anchetatorii au descoperit că soția lui Petruț Ion dar și acesta făceau plăti constane de zeci și sute de mii de euro unei firme care intermedia cu o firmă de imobiliare din Dubai.

Plățile erau pentru proprietăți cumpărate acolo în are cei doi urmau să se mute cu tot cu copii.

”Între altele, legislaţia nu ar fi permis respectivului dezvoltator imobiliar să aplice o cotă redusă de TVA de 5% la vânzarea/livrarea de locuinţe către cumpărătorii persoane fizice, ţinând seama de stadiul în care dezvoltatorul imobiliar a predat locuinţele către cumpărătorii persoane fizice (stadiu care nu respecta cerinţa legală ca, la momentul livrării, imobilul să poată fi locuit ca atare). Prin nesocotirea dispoziţiilor legale prevăzute în legislaţia primară, funcţionarii din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală nu ar fi estimat, în sarcina contribuabilului supus controlului antifraudă, un prejudiciu în sumă totală de 59.579.484 lei, compus din suma de 20.468.734 lei, pe care contribuabilul respectiv a rambursat-o, fără drept, cu titlu de TVA, aferent perioadei de raportare fiscală 2019 – 2020, şi din suma de 39.110.750 lei, pe care contribuabilul trebuia să o plătească, cu titlu de TVA, la bugetul general consolidat al statului, aferent perioadei de raportare fiscală 2019 – 2020”, a mai transmis DNA.

Totodată, pentru perioada de raportare fiscală 2019 – 2020, inculpatul I.C.P., în calitate de administrator al dezvoltatorului imobiliar persoană juridică, supus controlului antifraudă, beneficiind de ajutorul suspectei V.A., ar fi stabilit, cu rea-credinţă, în cadrul deconturilor de taxă depuse la autorităţile fiscale în interesul contribuabilului, suma taxei pe valoare adăugată colectată a cărei exigibilitate a luat naştere în perioada fiscală de raportare, la un nivel net inferior celui pe care trebuia să-l determine în conformitate cu legislaţia fiscală, ceea ce a determinat obţinerea, pe nedrept, cu titlu de TVA, de către contribuabilul persoană juridică a sumei totale de 20.468.734 lei.

”În cauză, procurorii au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri ale inculpatului I.C.P., până la concurenţa sumei de 20.468.734 lei, în vederea reparării prejudiciului produs prin comiterea infracţiunii de stabilire cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat, în formă continuată. Faţă de inculpatul I.C.P. a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar”, arată procurorii.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă, având în vedere avertizările meteorologice care vizează şi Municipiul Bucureşti / Au fost pregătite e 20 hidrocurăţitoare, 102 autoutilitare, 67 echipamente de pompare

Depresia post-partum afectează 17,22% din femeile la nivel global, arată un studiu recent