Breşa de securitate care ar fi vizat-o pe Giorgia Meloni: Cea mai mare bancă din Italia şi-a cerut scuze premierului

Cea mai mare bancă din Italia, Intesa Sanpaolo, și-a cerut scuze duminică pentru o breșă de securitate jenantă care ar fi vizat-o pe premierul italian Giorgia Meloni și alte personalități importante.

Cotidianul „Domani”, citat de Rador Radio România, a relatat joi că un angajat al Intesa a fost concediat după ce s-a descoperit că a spionat conturile bancare a mii de clienți, inclusiv contul Giorgiei Meloni.

„După cum s-a făcut public, un angajat neloial al băncii noastre, printr-un comportament care a încălcat grav legile, reglementările și procedurile interne, a accesat în mod nejustificat date și informații privind unii clienți”, a declarat Intesa într-un comunicat.

„Am notificat Autoritatea pentru protecția datelor, am concediat angajatul neloial și am depus o plângere în calitate de parte vătămată. Ne pare profund rău pentru ceea ce s-a întâmplat și ne cerem scuze. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple niciodată”, a adăugat acesta.

Giorgia Meloni a recunoscut incidentul raportat într-un interviu acordat sâmbătă programului de știri TG5, spunând că se așteaptă ca sistemul judiciar să investigheze ce s-a întâmplat și orice posibilă conspirație din spatele acestuia.

„Cred că există angajați din sectorul public și privat care preiau ilegal informații și le vând mai departe. Cui le vând? Acesta este răspunsul pe care îl așteptăm, probabil că există interese în spatele acestui lucru”, a spus ea. Sâmbătă, surse din cadrul Intesa au declarat că banca va numi un înalt funcționar pensionat din cadrul forțelor de poliție Carabinieri, Antonio De Vita, pentru a supraveghea securitatea cibernetică și serviciile de securitate ale companiei.

Sursa: www.stiripesurse.ro

FOTO Incident pe muntele Bolovanul: Bărbat rănit după ce s-a răsturnat cu mașina

Cutremur în județul Gorj, duminică seara