Burduja: Ne aşteptăm ca în următoarele ore numărul gospodăriilor fără curent electric să se reducă la 1.000

Peste 2200 de consumatori nu erau alimentaţi cu energie electrică luni la prânz însă numărul acestora s-ar putea reduce la 1000 în orele următoare, potrivit ministrului Energiei, Sebastian Burduja.

„Astăzi am fost alături de echipele de intervenţie în judeţul Galaţi, în localităţile Pechea şi Slobozia Conachi, pentru a evalua impactul inundaţiilor şi pentru a ne asigura că lucrările de remediere a avariilor la reţeaua electrică se desfăşoară rapid şi eficient. Încă de aseară, am fost prezent la centrul de comandă al Distribuţie Energie Electrică România, unde am discutat cu echipele tehnice planul de intervenţie. Din păcate, inundaţiile au afectat grav zeci de mii de gospodării, iar în acest moment încă mai avem 2.232 de consumatori fără curent electric. Ne aşteptăm ca în următoarele ore să reducem acest număr la circa 1.000 de gospodării, unde reţeaua este funcţională, dar trebuie să mergem din casă în casă pentru a verifica instalaţiile înainte de reconectarea lor, existând risc de incendiu / electrocutare dacă nu luăm toate măsurile de precauţie. Peste 40 de echipe tehnice au lucrat şi ieri – cu apa până la brâu sau la înălţime, căţăraţi pe stâlpi, în ploaie torenţială”, a precizat Sebastian Burduja, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, Ionel Boja, director Divizie Comercială în cadrul Distribuţie Energie Electrică România (DEER), a menţionat că echipele companiei lucrează în teren şi a arătat că este posibil ca în cursul acestei zile să fie realimentaţi toţi consumatorii din zonele afectate de inundaţii.

„A fost o perioadă destul de complicată. Au fost sâmbătă şi duminică zile intense. E adevărat că, la ora actuală, mai avem câteva zone care sunt afectate. Echipele sunt în teren şi eu sper, cu siguranţă, ca, astăzi (16 septembrie 2024, n.r.), să alimentăm toţi consumatorii, urmând să mai rămână deranjamente individuale pe care o să le primim şi o să le rezolvăm cu maximă operativitate”, a arătat spus Boja, într-un video postat de ministrul Energiei.

Şase persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor de zilele trecute, iar sute de case au fost afectate de viituri în judeţele Galaţi şi Vaslui. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: www.agerpres.ro

VIDEO ‘Treaba voastră este să muriți aici’: Militari ruși, trimiși direct în gheara morții, după ce și-au criticat comandantul

Ce se întâmplă dacă un candidat în alegerile prezidenţiale americane moare?