Burta i s-a umflat inexplicabil. Ce au descoperit medicii

Disconfortul abdominal persistent, modificările tranzitului intestinal, sângerările rectale sau scăderea inexplicabilă în greutate pot semnala o afecțiune gravă, precum cancerul colorectal. Este foarte important ca în cazul unor astfel de manifestări clinice pacienții să se prezinte cât mai repede la medic, pentru un diagnostic precoce. Depistat din timp, acest tip de cancer beneficiază de tratament cu viză curativă, iar pacienții pot avea ulterior o calitate a vieții foarte bună. Din nefericire, însă, multe dintre cazurile de cancer colorectal sunt diagnosticate tardiv, când opțiunile de tratament sunt limitate.

Într-o astfel de situație s-a aflat și Dumitru, un bărbat în vârstă de 70 de ani, care s-a confruntat ani de zile cu disconfort abdominal și intestinal, fără a primi un diagnostic corect de la medicii consultați inițial. Printr-o recomandare, Dumitru a ajuns la Dr. Eliza Gangone, medic primar chirurgie generală la Spitalul Clinic SANADOR. În urma investigațiilor medicale, printre care un RMN, CT și o colonoscopie, diagnosticul a fost stabilit: cancer de colon cu o tumoră de mari dimensiuni.

„Am venit la doamna Dr. Eliza Gangone și a aflat că este o tumoră de 3 kg și 25 de cm. Adică, burta lui arăta ca unei femei însărcinate în șase luni, iar un medic care îi făcuse ecografii și intervenții laser la vezică a ratat această tumoră de care doamna doctor a zis că o simți la palpare. Pentru noi, acest diagnostic a fost șocant.”, povestește fiica pacientului.

Singura soluție pentru Dumitru a fost o operație pentru cancer complexă. Dr. Eliza Gangone a realizat o exenterație pelvină totală, procedură radicală utilizată în cazurile avansate de cancer pelvin. Intervenția a implicat îndepărtarea mai multor organe pelvine, pentru a crește șansele de supraviețuire, iar pacientul a avut nevoie ulterior de urostomă și colostomă. La aproximativ un an de la prima intervenție, pacientul a revenit la Spitalul Clinic SANADOR pentru o nouă intervenție chirurgicală, de reconstrucție și de eliminare a urostomei și a colostomei. Ambele operații au decurs fără probleme, iar în prezent Dumitru se simte foarte bine, se bucură din plin de viață și revine periodic la control.

La SANADOR, pacienții au acces la consultații de specialitate și investigații specifice, asigurate de medici cu foarte mare experiență, pentru diagnosticul și stadializarea corectă a cancerului, inclusiv pentru cancerul colorectal, dar și pentru stabilirea tratamentului corespunzător.

Intervențiile chirurgicale sunt realizate la Spitalul Clinic SANADOR în condiții sporite de siguranță într-unul dintre cele mai bine dotate blocuri operatorii, de o echipă de chirurgi cu experiență în rezolvarea chiar și a celor mai complexe cazuri, cu sprijinul specialiștilor din Secția de Anestezie și Terapie Intensivă de categoria I. În funcție de caz și indicația terapeutică, tratamentul chirurgical pentru cancerul colorectal poate fi realizat fie prin intervenții clasice, deschise, fie prin tehnici minim invazive, cum ar fi chirurgia laparoscopică sau chirurgia robotică, cu ajutorul sistemul da Vinci Xi, unul dintre cele mai avansate echipamente chirurgicale robotice disponibile în prezent.

Sursa: www.stiripesurse.ro

BREAKING Dan Diaconescu, condamnat la opt ani și patru luni de închisoare cu executare (SURSE)

Donald Trump a vorbit o oră și jumătate cu Vladimir Putin: Au început negocierile pentru încetarea războiului