Buzău: 6.900 de pensii agricole vor fi recalculate, alături de alte tipuri de pensii, până la 1 martie 2025

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Buzău va trebui să recalculeze 2.600 de dosare de pensii pentru care nu a fost posibilă emiterea deciziilor, ca urmare a unor particularităţi ce nu au putut fi interpretate de aplicaţia informatică, totodată, până la data de 1 martie 2025, urmând să fie recalculate alte 6.900 de pensii agricole.

Potrivit CJP, ca urmare a unor particularităţi privind evoluţia unor dosare de pensii ale căror cuantumuri au fost stabilite de instanţă, până la data de 1 martie 2025, 2.600 de dosare vor urma să fie recalculate prin intermediul unei aplicaţii informatice.

„Pentru cele 2600 de dosare, unde din motive tehnice nu a fost posibilă emiterea deciziilor de recalculare, aşteptăm primirea aplicaţiei informatice din partea forului superior la nivel naţional, Casa Naţională de Pensii Publice Bucureşti, aceasta fiind în faza de testare. De la începutul anului au fost înregistrate aproape 1.000 de cereri de recalculare a pensiei, prin depunerea adeverinţelor doveditoare ale sporurilor cu caracter nepermanent (acord global, prime, ore suplimentare, al 13-lea salariu, etc). La acest număr se adaugă persoanele care aveau deja depuse la dosarele de pensie astfel de adeverinţe, în perioadele anterioare. În aceste situaţii, CJP Buzău are termen legal de emitere a deciziilor de (mica) recalculare până la 01.03.2025”, a transmis, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CJP, Ionuţ Constantin.

Persoanele care obţin adeverinţe de la foştii angajatori le pot depune în vederea recalculării la sediul CJP, neexistând o dată limită de înregistrare a documentelor. Totodată, în perioada următoare CJP va recalcula şi pensiile agricole.

„De asemenea, tot până la data de 01.03.2025, CJP Buzău are termen pentru a efectua recalcularea pensiilor celor 6.900 de pensionari din fostul sistem agricol de stat”, informează sursa citată. AGERPRES/(AS-autor: Florin Zafiu, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: www.agerpres.ro

VIDEO Ciolacu: Sănătatea unei naţiuni începe cu sănătatea copiilor noştr, să ne concentrăm pe prevenţie şi educaţie

Constanţa: Trupul unui bărbat, scos de scafandri din apa Canalului Poarta Albă – Midia Năvodari