Candidatul independent la alegerile prezidenţiale din România John Ion Banu vrea revizuirea Constituţiei şi introducerea referendumurilor obligatorii: E pierdere de vreme să chemi toată populaţia să-şi spună opinia şi apoi nimeni să nu ţină cont

Candidatul independent la alegerile prezidenţiale din România John Ion Banu vrea revizuirea Constituţiei şi introducerea referendumurilor obligatorii. Banu consideră că este „pierdere de vreme” să fie chemată toată populaţia să-şi spună opinia despre un anumit subiect şi apoi, din cauza unor „tehnicalităţi”, nimeni să nu ţină cont, aşa cum a fost cazul referendumului privind reducerea numărului de parlamentari.

„Este un fel de pierdere de vreme să chemi toată populaţia să-şi pună opinia despre un anumit subiect şi după aia, din cauza unor tehnicalităţi, cum s-a întâmplat cu referendumul privind reducerea numărului de parlamentari, nimeni nu a ţinut cont. Dacă ceva trebuie refăcut în România este să aducem din nou vocea poporului, nu numai să fie auzită în meeting-uri sau alte chestii, ci să fie şi respectată. Şi acest lucru nu poate fi respectat decât printr-un referendum care este obligatoriu. Şi în Anglia este aşa ceva şi în alte ţări”, a declarat John Ion Banu Muscel duminică seară, la Antena3 CNN.

Banu susţine că toate referendumurile trebuie să fie obligatorii.

„Constituţia noastră trebuie neapărat modificată şi îmi amintesc că l-am întâlnit pe domnul Iorgovan (n. red. – Antonie Iorgovan), cunoscut drept „părintele Constituţiei”, care mi-a spus, ştia că sunt american, că a făcut această Constituţie în 10 zile, în 4 pagini, nu ca a voastră. Scuzaţi, dar Constituţia americană este de vreo 250-300 de ani, are amendamente, dar rezistă timpului. Aşa ceva trebuie să avem şi noi, o Constituţie care să nu lase loc la interpretări. Este primul lucru care trebuie neapărat şi voi face tot posibilul să se întâmple acest lucru”, a declarat Banu.

Candidatul la alegerile din luna mai consideră că fără acest lucru „vocea poporului este zero”, aşa cum şi vocea Parlamentului la ora actuală „este aproape zero”, pentru că Parlamentul este dominat de Guvern.

„Deci noi trebuie să avem o forţă care să impună rezolvarea acestor aspecte. Nu pot să fac nimic din aceste lucruri având în vedere că sunt independent, nu am milioanele de lei să le folosesc prin a exprima, a transmite ideile mele. Dacă poporul nu înţelege ce vreau să fac, dacă nu reuşesc să transmit acest mesaj… (…) Trebuie neapărat să am poporul care să mă sprijine, să fie vântul de sub aripile mele, pentru că altfel n-am nicio şansă să fac ceva bun pentru România”, a afirmat Banu.

El a mai spus că vrea să aducă „o pace socială” în România, „o prietenie între oameni” şi „o încredere între cetăţeni şi conducătorii lor”.

„Trebuie să fie o altă atmosferă. Nu mai vrem acest comportament de Venezuela, nu avem nevoie în Parlamentul nostru de pumni, îmnrânciri şi jigniri. Dacă noi nu arătăm că suntem, şi suntem o ţară educată, cosmopolitană, nu există dubiu în privinţa asta. Dacă te duci în Seatle, în Statele Unite, la Microsoft, limba română este a doua limbă care se vorbeşte pe toate coridoarele. Cetăţenii noştri să înţeleagă că e cazul să ne unim, să ne iubim, să trăim în pace socială. Deci asta este ce eu aş vrea să aduc în România”, a conchis Banu Muscel.

John Ion Banu este un inginer mecanic care a emigrat în Statele Unite în 1985, unde a fondat Liga Româno-Americană.

Într-un interviu din 2017, el a declarat că l-a votat pe Donald Trump datorită promisiunii acestuia de a controla frontierele Americii. El a mai spus că ar introduce pedeapsa cu moartea în România pentru corupţie şi crimă şi susţine acordarea dreptului românilor de a purta arme.

„Am cinci arme acasă, în Florida”, a spus el în interviu. „Nu le purtăm la vedere, nu le afişăm, dar ştim că ne putem baza pe ele la nevoie”, a explicat el.

Biroul Electoral Român a validat candidatura sa, dar a notificat procurorii că suspectează că unele dintre semnăturile depuse de Banu pentru a-şi susţine candidatura sunt false.

Legea românească prevede că, pentru a putea candida, candidaţii la preşedinţie trebuie să depună o listă de 200.000 de semnături ale cetăţenilor, împreună cu datele lor personale.

Politehnica Iaşi, victorie clară în meciul cu UTA, scor 4-0

Războiul intern care poate răsturna jocul politic: Cum răspunde unul dintre marii primari PNL la acuzațiile de trădare