Capitalizarea de piaţă a criptomonedelor a atins un nivel record de 3.200 de miliarde de dolari

Valoarea de piaţă a tuturor criptomonedelor a atins joi un maxim istoric de peste 3.000 de miliarde de dolari, după ce victoria lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din SUA a alimentat pariurile că o reglementare mai prietenoasă în SUA va da naştere unui nou boom pentru criptomonede, transmite Reuters, conform AGERPRES.

Potrivit agregatorului de date CoinGecko, valoarea de piaţă cumulată a tuturor criptomonedelor a atins un nivel record de aproape 3.200 de miliarde de dolari în Asia.

Cifra o plasează deasupra precedentului maxim istoric atins în 2021, când stimulentele din perioada pandemiei au alimentat investiţiile speculative, şi reprezintă o revenire spectaculoasă faţă de situaţia din urmă cu doar câteva luni, când preţurile şi tranzacţiile cu criptomonede erau în stagnare şi perspectivele nu erau strălucite.

La nivel global, există peste 4.000 de criptomonede, însă monedele cu cea mai mare valoare de piaţă sunt bitcoin, ether, Tether, XRP şi Bitcoin Cash.

Bitcoin domină piaţa criptomonedelor şi valoare record atinsă de capitalizarea de piaţă a criptomonedelor coincide cu avansul bitcoin până la un nivel record de 93.480 de dolari.

Victoria lui Trump la alegerile prezidenţiale, împreună cu cea a mai multor parlamentari favorabili criptomonedelor în Congresul SUA, a dat naştere la un val de euforie cu privire la viitorul reglementărilor americane vizând criptomonedele.

Cotaţia bitcoin s-a dublat de la începutul anului şi până în prezent, în condiţiile în care din ziua alegerilor (5 noiembrie) şi până în prezent a înregistrat un avans de 30%, până peste pragul de 90.000 de dolari. În paralel, cotaţia ether a crescut cu 33% de la alegeri şi până în prezent, până la 3.220 de dolari.

Dogecoin, un token volatil promovat de miliardarul Elon Musk, aliatul lui Trump, s-a apreciat cu 140%.

Monedele virtuale sunt o reprezentare digitală a valorii care nu este emisă sau garantată de o bancă centrală sau de o autoritate publică, nu este în mod obligatoriu legată de o monedă instituită legal şi nu deţine statutul legal de monedă sau de bani, dar este acceptată de către persoane fizice sau juridice ca mijloc de schimb şi care poate fi transferată, stocată şi tranzacţionată în mod electronic.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Sondaj INSCOP| Scenariile pentru turul II: Marcel Ciolacu câștigă din aproape toate posibilele confruntări

Reacția lui Harry Kane după ‘valul’ de absențe de la echipa națională