„Orice ocazie de a bea apă este bună. Oricum ar fi apa, plată sau minerală, este utilă. Tinerii se diferenţiază faţă de persoanele în vârstă prin faptul că au un procent mai mare de apă în organism. Acesta este şi unul dintre semnele tinereţii”, a explicat specialistul. Medicul a mărturisit că bea trei cafele până la prânz.
„Îmi beau prima cafea, imediat după ce mă trezesc. Apoi mă gândesc la ce trebuie să fac în timpul zilei, care sunt lucrurile importante. A doua cafea are o funcţie socială – o beau cu colegii, cu care discut despre îndatoririle de serviciu. A treia cafea este în loc de desert, la prânz.
Persoanele care beau în medie trei căni de cafea pe zi au o rată de mortalitate cardiovasculară cu 30% mai mică decât cei care nu consumă această băutură. Cei care beau cafea decofeinizată trăiesc şi ei mult mai mult”, a subliniat profesorul Marcev. Potrivit acestuia, cafeaua ne prelungeşte viaţa, deoarece oamenii care o consumă au o bacterie benefică în plus în tractul gastrointestinal faţă de cei care nu o beau.
„Ne stă în stomac toată noaptea, aşteaptă să ne bem următoarea cafea. Se hrăneşte cu polifenoli, nu cu cofeina din cafea şi ne ajută să avem mai puţine incidente cardiovasculare. Vă recomand să luaţi micul dejun dimineaţa. O masă de dimineaţă devreme ne scuteşte de a mânca în exces, mai târziu în cursul zilei. În plus, cei care nu sar peste micul dejun dimineaţa sunt mai sănătoşi şi mai puţin predispuşi la diabet”, susţine medicul bulgar.