Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, va fi testat şi el în aceste sondaje, iar PNL i-a propus pe Ilie Bolojan, Emil Boc şi pe ministrul de Externe Emil Hurezeanu.
De asemenea, social-democraţii au și ei mai multe variante pe care le vor fi testa în sondajele din următoarele două săptămâni: Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu, dar şi Victor Ponta, cel care aseară a ieşit cu primul atac la adresa lui Crin Antonescu, după ce liderii coaliţiei au ajuns la acest consens de moment şi au reafirmat susţinerea pentru fostul lider liberal.
Victor Ponta a declarat, miercuri seară, că Antonescu nu are nicio şansă să intre nici măcar în turul al doilea darămite să mai şi câştige alegerile prezidenţiale.
Rămâne de văzut dacă acesta va rămâne, în cele din urmă, Crin Antonescu. Surse politice la vârful coaliţiei spun că decizia în ceea ce-l priveşte pe fostul lider liberal nu este definitivă şi că, în cazul în car acestor sondaje va rezulta şi un scor slab pentru acesta, iar liderii coaliţiei vor ajunge a concluzia că nu are şanse în cursa prezidenţială, atunci e foarte posibil să se schimbe candidatul comun sau să ajungem în scenariul în care cele două partide să aibă candidaţi separaţi.
Coaliţia a stabilit miercuri seară data alegerilor prezidenţiale. Vom merge la urne pentru a ne alege noul preşedinte abia în luna mai, mai exact pe 4 şi pe 18 mai, adica la şase luni distanţă de alegerile anulate din noiembrie anul trecut. În privinţa candidatului comun, liderii politici au reconfirmat susţinerea pentru Crin Antonescu, dar decizia nu este încă una definitivă, notează Observator.
După şedinta de aseară de la Palatul Victoria, alegerile prezidențiale vor fi organizate după sărbătorile de Paște. Liderii coaliției au căzut de acord că turul întâi al alegerilor prezidențiale să fie programat pe data de 4 mai, iar finala pentru Palatul Cotroceni două săptămâni mai târziu, pe data de 18 mai.