Casete Jimi Hendrix recent descoperite, scoase la vânzare

Casete master Jimi Hendrix descoperite recent, cu piese nemaiauzite, sunt scoase la vânzare în cadrul unei licitaţii la Londra, scrie The Guardian.

În cei 54 de ani de la moartea lui Jimi Hendrix, au fost lansate înregistrări ale unor concerte demult uitate şi demo-uri abandonate. Dar se pare că nu tot ceea ce a înregistrat chitaristul, cântăreţul şi compozitorul rock american a fost lansat.

Demo-uri nelansate din 1968, despre care se spune că sunt „foarte diferite ca sunet şi lungime” de versiunile mai cunoscute, durează şapte minute şi includ „Up From the Skies”, „Ain’t No Telling”, „Little Miss Lover” şi „Stone Free”, ar putea fi vândute pentru suma de 200.000 de lire sterline.

Mark Hochman, consultant muzical al licitantului, Propstore, a declarat că persoana care le cumpără va avea „propriile melodii Jimi Hendrix numai de el ascultate”.

Hendrix a fost un virtuoz al chitarei electrice. Printre melodiile sale clasice se numără „Purple Haze”, „Foxy Lady” şi „All Along the Watchtower”. A murit în 1970, la vârsta de doar 27 de ani, în urma unei aparente supradoze.

Vânzarea include facturi repetate de la un medic de pe Harley Street, emise în numele lui Hendrix şi al membrilor formaţiei sale, Jimi Hendrix Experience. Hochman a spus: „Vă puteţi doar imagina pentru ce a fost asta la sfârşitul anilor 1960… Cred că pentru drogurile lor”. 

Colecţia este vândută de Patricia „Trixie” Sullivan, care a fost asistenta personală a managerului lui Hendrix, Mike Jeffery, între 1966 şi 1973. Ea se ocupa de muzicienii lui, organizând sesiuni la studiourile de înregistrări şi creând itinerarii pentru turnee. În timp ce supraveghea funcţionarea zilnică a imperiului de afaceri al magnatului muzicii, Sullivan îi însoţea pe muzicieni în turneele din întreaga lume.

Licitaţia include, de asemenea, facturi de curăţătorie pentru un sacou de catifea verde, un costum auriu şi pantaloni portocalii, printre alte costume ale lui Hendrix, inspirate de Carnaby Street din Londra. O notă de la casa de discuri a lui Hendrix îl informează că este evacuat din apartamentul londonez al lui Ringo Starr, deoarece au existat multe plângeri din partea celorlalţi chiriaşi.

Există state de plată pentru Jimi Hendrix Experience şi chiar primul contract al formaţiei. Un document arată că li se garanta că vor primi până la şapte cifre pentru un spectacol unic, deşi jumătate îi revenea lui Jeffery.

Printre alte documente se numără un formular din SUA completat de Hendrix prin care acesta solicita un certificat de naştere pentru a obţine un paşaport, itinerarii de turneu şi detalii despre tranzacţiile financiare.

Licitaţia transmisă în direct va fi organizată la Londra, în 15 noiembrie, de Propstore, specialişti în obiecte din cinematografie, televiziune şi muzică.

Bucureşti: Accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi o motocicletă/ Motociclistul a fost transportat la spital

Clasamentul WTA: Sorana Cîrstea, jucătoarea din România cel mai bine clasată. Ce loc ocupă Simona Halep