Cauzele surprinzătoare ale durerii de rinichi: Ce trebuie să stii pentru a-ți proteja sănătatea

Rinichii sunt organe esențiale de dimensiuni reduse, care îndeplinesc funcții vitale în organism. Ei sunt responsabili pentru eliminarea surplusului de apă, acizi și toxine din sânge prin producerea urinei. De asemenea, rinichii secreta hormoni care ajută la gestionarea tensiunii arteriale, mențin sănătatea oaselor și produc globule roșii. Dacă aceștia suferă o deteriorare, nu mai pot funcționa optim, afectând echilibrul sărurilor și mineralelor din sânge. Durerea renală poate fi însoțită de alte simptome, așa că este bine să recunoști semnele ce pot indica o problemă renală, cum ar fi: crampe musculare, oboseală continuă, umflături, hipertensiune arterială și urină spumoasă.

Deshidratarea: Rinichii au nevoie constant de apă pentru a elimina toxinele. Lipsa de lichide sau pierderea excesivă a acestora poate duce la acumularea toxinelor și la formarea pietrelor la rinichi. Hidratarea corespunzătoare, în special în condiții de căldură sau după exerciții fizice, este esențială.

Hidronefroza: Aceasta apare atunci când rinichii se inflamează din cauza unei blocări, ceea ce împiedică eliminarea normală a urinei, ducând la acumularea acesteia.

Infecții renale (pielonefrită): Pot provoca durere la unul sau ambii rinichi, având ca simptome dureri de spate, febră și disconfort.

Traumatisme renale: Impacturile cu obiecte contondente sau rănile penetrante pot afecta rinichii, având un impact asupra sănătății acestora.

Pietre la rinichi: Acestea se manifestă prin dureri intense, bruşte, asemănătoare cu junghiuri. Pietrele, formate din depozite minerale, pot bloca uretra, cauzând dureri ascuțite în spate, pe laterale sau în zona inghinală. Disconfortul poate apărea în valuri atunci când se încearcă eliminarea unei pietre.

Cunoașterea acestor cauze și simptome este crucială pentru a preveni complicațiile și a menține sănătatea rinichilor.

Doi șoferi de tir care au alterat dispozitivele de monitorizare a timpului de odihnă, amendați

Ambasadorul israelian la Tokyo denunţă paralela dintre Japonia din 1945 şi Fâşia Gaza făcută de un laureat al premiului Nobel