Ce a pățit o femeie după ce a purtat mult timp pantofi cu vârf ascuțit

Pantofii cu toc înalt și vârf ascuțit dau o notă de eleganță ținutei, însă, dacă nu sunt confortabili, pot duce la apariția de monturi, o afecțiune gravă a piciorului. Netratată, această deformare poate cauza dureri și chiar poate afecta mersul.

Hallux valgus, termenul medical pentru denumirea monturilor, este o deformare a piciorului, apărută ca urmare a purtării unei încălțăminte necorespunzătoare. Dacă monturile nu sunt tratate la timp și corespunzător, durerea și disconfortul la mers cresc, persoana afectată ajungând să resimtă aceste manifestări chiar și atunci când poartă pantofi normali, lejeri.

Cu o astfel de problemă s-a confruntat și Mihaela. Pacienta a fost diagnosticată cu monturi la ambele picioare în urma unui consult de ortopedie, iar medicul i-a recomandat operație pentru monturi, de altfel singurul tratament eficace în astfel de situații.

La început, femeia a decis să amâne intervenția. Însă, în timp, durerile începuseră să fie tot mai mari și Mihaela aproape că nu mai putea merge, iar noaptea se trezea din somn din cauza disconfortului. Astfel,  a decis să se programeze din nou la Dr. Codrin Huszar, medic primar ortopedie și traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR, cel care îi recomandase de la bun început tratamentul chirurgical pentru monturi.

Dr. Codrin Huszar i-a indicat pacientei o intervenție chirurgicală minim invazivă, prin care să corecteze deformarea piciorului. Pentru început, femeia a fost operată la piciorul drept, unde problemele erau mult mai mari și unde au fost utilizate trei șuruburi. Pentru că totul a decurs foarte bine, iar recuperarea a fost ușoară, pacienta a decis ca, după numai 10 zile de la prima intervenție, să se opereze și la celălalt picior. Totul a decurs fără probleme, iar postopertor Mihaela a respectat toate indicațiile primite de la medic, pentru o recuperare optimă.

„Nu a mai fost nevoie de niciun fel de alte exerciții de recuperare, iar după 6 săptămâni m-am întors la încălțămintea clasică, mai joasă, deci nu neapărat pe tocuri, dar în prezent sunt în stare să parcurg 10.000 de pași zilnic.”, declară bucuroasă Mihaela.

La SANADOR, pacienții cu monturi au acces la consultații de ortopedie asigurate de medici experimentați și la investigații imagistice performante, precum CT 128 slice și RMN 3 Tesla, pentru un diagnostic corect și pentru stabilirea modului în care se va realiza tratamentul chirurgical.

Operațiile pentru monturi sunt efectuate la Spitalul Clinic SANADOR în condiții sporite de siguranță, într-unul dintre cele mai bine dotate blocuri operatorii din România, cu sprijinul specialiștilor din Secția de Anestezie și Terapie Intensivă de categoria I. Pe lângă monturi, la Spitalul Clinic SANADOR sunt tratate cu succes și alte afecțiuni ale piciorului și gleznei, printre care entorsa de gleznă, diferite tipuri de fracturi, instabilitatea gleznei, piciorul plat sau ruptura de tendon ahilean.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Apele râurilor Mureş şi Crişul Alb, îmbunătăţite prin construirea și retehnologizarea a patru staţii de epurare

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, își încheie cariera în circuit