Carnea pentru McToast și McMuffin folosită în preparatele McDonald’s provine Germania și România, în schimb, legumele din salate sunt importate în sezonul rece din Spania, Grecia și Turcia, iar în perioada caldă, acestea provin din Germania, Polonia și România.
Chiflele sunt realizate exclusiv pentru companie de fabrica Titan S.A., care urmează o rețetă proprie a lanțului de fast-food.
Cartofii sunt furnizați de Frisch&Frost Nahrungsmittel&Gesmbh din Austria, în timp ce peștele, în special codul, provine din Danemarca, iar carnea de vită folosită pentru prepararea celebrului Big Mac sau Big Tasty este achiziționată de la Inalca Italia.
Carnea de pui, inclusiv pentru McPuișor, McChicken și Chicken McNuggets, provine de la OSI Group LLC, o companie activă pe piețele din America, Asia și Europa, potrivit Fanatik.ro.
În ceea ce privește sucurile, McDonald’s din România colaborează cu Coca-Cola România pentru băuturile răcoritoare, iar sucul de mere provine de la fabrica Răureni, în timp ce sucul de portocale este furnizat de Wild Flavors, Inc. Ceaiurile sunt produse de Pepsico.
Cafeaua este furnizată de Segafredo Zanetti S.P.A. din Italia, iar brânza pentru salate și McWrap vine de la Hochland.
Eisberg este principalul furnizor de salate și legume. Laptele utilizat pentru înghețatele McSundae și McFlurry provine din Austria, de la companiile Meggle AG și Berglandmilch Egen, iar ouăle sunt furnizate de Capriovus KFT din Ungaria.
Ce conține carnea folosită în burgerii McDonald’s
Potrivit unui studiu realizat de ONG-ul american Natural Resources Defence Council, carnea folosită în burgerii McDonald’s conține un nivel ridicat de antibiotice, unele dintre acestea fiind folosite în creșterea animalelor.
În România, McDonald’s are 106 restaurante în 33 de oraşe, dintre care 60 restaurante cu McDrive şi 68 de cafenele McCafe. Compania are o echipă de peste 7.000 de angajaţi.