Cel mai utilizat medicament pentru durere în România duce la schimbări semnificative în comportamentul uman

Acetaminofenul, un analgezic comun în Statele Unite și utilizat pe scară largă la nivel mondial, ar putea reduce percepția riscurilor, conform unui studiu realizat de Universitatea de Stat din Ohio. Conform neurologului Baldwin Way, acetaminofenul pare să diminueze teama și anxietatea atunci când oamenii sunt confruntați cu activități riscante. Acest efect ar putea duce la o creștere a comportamentului riscant, având un impact semnificativ asupra comportamentului social.

content-image

În cadrul unui experiment, 500 de studenți au primit fie o doză de 1.000 mg de acetaminofen, fie un placebo. Ei au fost apoi rugați să umfle un balon pe un ecran de computer, fiecare pompare adăugând bani virtuali într-un cont, dar riscurile creșteau pe măsură ce balonul se umfla. Rezultatele au arătat că participanții care au luat acetaminofen au fost mai dispuși să-și asume riscuri, continuând să umfle balonul până la punctul de a-l sparge, comparativ cu cei din grupul placebo, care s-au oprit mai devreme.

Percepția riscurilor: O relație semnificativă, dar moderată

Într-o serie de chestionare, participanții care au consumat acetaminofen au perceput mai puține riscuri în situații ipotetice, precum parierea unui salariu sau săritura cu coarda elastică. Totuși, cercetătorii subliniază că efectele observate sunt moderate și că alte mecanisme, cum ar fi reducerea anxietății, ar putea explica aceste comportamente.

Deși aceste efecte ar putea fi minore, având în vedere că acetaminofenul este prezent în peste 600 de medicamente, cercetătorii consideră că aceste rezultate merită o atenție sporită.

În ciuda acestor descoperiri, sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege pe deplin cum acetaminofenul influențează procesul decizional și comportamentele legate de asumarea riscurilor. De asemenea, trebuie investigată și posibila legătură între reducerea anxietății și comportamentele riscante.

content-image

„Avem nevoie de mai multe cercetări asupra efectelor acetaminofenului și altor medicamente fără prescripție asupra deciziilor și riscurilor pe care ni le asumăm”, a declarat Baldwin Way, cercetătorul principal al studiului.

Aceste noi descoperiri sugerează că, pe lângă efectele sale analgezice, acetaminofenul ar putea modifica comportamentele și percepțiile noastre în fața riscurilor. Având în vedere că 25% din populația SUA

Sursa: www.stiripesurse.ro

Rusia reduce pedeapsa cu închisoare a unui militar american

Pericol uriaș inclusiv pentru România: Sarcofagul centralei de la Cernobîl s-a fisurat. Specialiștii nu știu cum mai pot opri radiațiile