Centru de comandă şi management al traficului, în Sibiu / Se vor monta sisteme pentru a prioritiza mijloacele de transport / Bucle wireless instalate în carosabil pentru timpi de semaforizare personalizaţi, în funcţie de numărul de vehicule

Primăria Sibiu anunţă, miercuri, că implementează un proiect, în valoare de peste 5 milioane de lei, prin care se vor instala sisteme inteligente de trafic şi se va crea un centru de comandă şi management al traficului. Scopul este de a prioritiza mijloacele de transport şi de a fluidiza traficul în intersecţii, în funcţie de numărul de vehicule. Se vor instala bucle wireless în carosabil pentru a implementa timpi de semaforizare personalizaţi,

”Contractul pentru proiectarea acestor sisteme, pentru furnizarea echipamentelor şi execuţia lucrărilor de montaj a fost semnat luni, 10 februarie, cu  Asocierea Swarco Traffic Romania & Global Tech Xper, valoarea acestuia fiind de 5,2 milioane de lei, fonduri obţinute de Primăria Sibiu din PNRR. Pentru realizarea documentaţiilor, prestatorul menţionat va avea la dispoziţie 2 luni, următoarele 8 luni, după emiterea ordinului de începere, fiind rezervate pentru furnizarea echipamentelor şi instalarea lor”, anunţă, miercuri, Primăria Sibiu, într-un comunicat de presă.

Potrivit instituţiei, se are în vedere, pe lângă modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare în 17 intersecţii, implementarea unui sistem de management adaptiv al traficului rutier cu scopul de a creşte siguranţa pietonilor şi de a prioritiza mijloacele de transport în circulaţie.

”Pentru aceasta se vor monta detectoare de trafic (bucle wireless instalate în carosabil) care vor oferi informaţii în timp real despre numărul de vehicule ce intră sau ies din intersecţie. Aceste date vor permite automatelor de dirijare a traficului să creeze timpi de semaforizare personalizaţi, în funcţie de condiţiile de trafic”, a transmis Primăria Sibiu.

De asemenea, se va crea un centru de comandă şi control pentru managementul traficului care va include atât un software de management, cât şi un program de localizare a vehiculelor de transport public, care va asigura prioritizarea acestora în intersecţii.

”Toate aceste investiţii vor avea ca rezultat creşterea siguranţei în deplasarea pietonală, o mai mare atractivitate a transportului public prin creşterea vitezei de circulaţiei şi, deci, reducerea duratei călătoriei şi a timpilor de aşteptare în staţie, precum şi îmbunătăţirea fluenţei în trafic şi, prin urmare, scăderea gradului de poluare pe principalele artere de circulaţie”, a mai transmis Primăria Sibiu.

 

 

În premieră, Transnistria a cumpărat gaz de la bursa română prin Moldovagaz

Prima decizie a lui Ilie Bolojan, după ce a ajuns la Palatul Cotroceni