Cetăţean turc, prins în Ilfov cu două pistoale având amortizoare de sunet

Un cetăţean turc în vârstă de 36 de ani a fost prins în Ilfov, în urma unei acţiuni a Poliţiei şi DIICOT, având asupra sa două arme letale (pistoale) cu amortizoare de sunet.

În urma cercetărilor, anchetatorii au descoperit că bărbatul a mai introdus anterior în România o armă de foc automată.

Conform unui comunicat al DIICOT, pe 27 decembrie, poliţişti din cadrul Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu procurorii DIICOT – ST Ploieşti, au documentat activitatea infracţională a unui bărbat în vârstă de 36 de ani (cetăţean turc), cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor în formă continuată, precum şi contrabandă calificată.

Astfel, din cercetări a reieşit că bărbatul a fost instigat de un alt cetăţean turc, lider al unei grupări infracţionale, să introducă ilegal în România arme şi muniţii.

În noaptea de 25/26 decembrie, cetăţeanul turc în vârstă de 36 de ani a fost prins pe raza judeţului Ilfov, având asupra sa două arme letale (pistoale) cu două amortizoare de sunet.

Anchetatorii au descoperit că, anterior datei de 10 decembrie, el a introdus în România o armă de foc cu glonţ, automată, calibru 9 mm şi un încărcător cu 28 cartuşe calibru 9×19 mm, pe care le-ar fi vândut cu suma de 750 de euro. Arma şi muniţia au fost indisponibilizate.

Bărbatul a fost reţinut de procurori, ulterior fiind arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului Prahova.

Acţiunea de prindere a cetăţeanului turc vine în continuare operaţiunii „Ghost Guns”, declanşată în data de 4 noiembrie, când au fost efectuate 131 de percheziţii în Bucureşti şi şase judeţe, zeci de persoane fiind cercetate penal.

Aceste tipuri de arme, cunoscute drept „Ghost Guns”, au ca destinaţie mediul infracţional, având în vedere că nu pot fi deţinute legal în niciun stat european.

Ancheta a reliefat faptul că armele ar fi fost introduse pe teritoriul României, ascunse în ansambluri rutiere de transport mărfuri sau în componentele unor autoturisme, fiind ulterior vândute, de către diverşi intermediari, membrilor unor grupuri infracţionale sau unor persoane cunoscute cu un comportament violent. AGERPRES / (AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: www.agerpres.ro

Giurgiu: Bărbat din Herăşti prins în flagrant cu 40 de kilograme de articole pirotehnice

RetuRO: Românii au returnat 2,68 miliarde de ambalaje din decembrie 2023 şi până în noiembrie 2024