Ciclonul Boris face noi victime: În Bacău, vijelia a doborât un arbore care a căzut peste o mașină a Poliției. Înăuntru se aflau doi agenți

<div class=""

Unul dintre ei a reușit să iasă din vehicul imediat, însă colegul lui a rămas captiv în autospecială. Bărbatul a fost în cele din urmă eliberat și, din fericire, a scăpat doar cu o rană la o mână.

content-image

Și în Iași un copac bătrân a fost doborât de vânt și a ajuns peste cablurile de pe stâlpii din zonă. De asemenea, au căzut și cantități însemnate de apă, iar mai multe bulevarde au fost inundate.

Ministerul de Interne și Ministerul Apărării au mobilizat sute de pompieri, jandarmi, militari, dar și echipamente pentru a ajuta la evacuarea sinistraților și pentru a interveni ulterior la refacerea infrastructurilor distruse de ape.

Au fost trimise deja 20 de locuințe modulare și se pregătesc alte peste 150.

De asemenea, o celulă de criză a fost organizată la Ministerul Sănătății pentru asigurarea asistenței medicale necesare locuitorilor din județele Galați și Vaslui afectate de inundații.

Membrii celulei vor ține legătura permanentă cu autoritățile locale și direcțiile de sănătate publică din cele două județe pentru asigurarea de vaccin antitetanic și vaccin hepatic A pentru copii.

Imaginile dezastrului lăsat în urmă de Ciclonul Boris. Oamenii își scot animalele moarte din curți după ce apele au început să se retragă

Sirenele au sunat iar în Tel Aviv. O rachetă trasă din Yemen a căzut într-o zonă deschisă din Israel