Ciocniri violente în sudul Libanului între Hezbollah și forțele militare israeliene: ‘Soldaţii inamicului…au încercat din nou’

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a avertizat că aliaţii săi, în principal Hezbollahul libanez şi Hamasul palestinian, vor continua lupta împotriva Israelului.

Soldaţii inamicului israelian au încercat din nou să avanseze spre împrejurimile satului Adaysseh” şi „confruntările continuă„, a declarat Hezbollah sâmbătă dimineaţa într-un comunicat, după ce anterior afirmase că i-a forţat pe soldaţii israelieni să se „retragă” din această zonă.

Hezbollah a afirmat că a vizat trupe în regiunea Yarun, în sudul Libanului, cu o „salvă de rachete”, precum şi soldaţi în două locuri de partea israeliană.

În acelaşi timp, o serie de explozii s-au auzit în suburbiile sudice ale Beirutului, bastion al Hezbollah, potrivit corespondenţilor AFP. Armata israeliană a emis anterior ordine de evacuare pentru anumite zone.

Potrivit site-ului de ştiri israelian Ynet, aceste lovituri l-au vizat, în sediul serviciilor de informaţii ale Hezbollah, pe Hashem Safieddine, potenţial succesor al lui Hassan Nasrallah.

Escaladarea din Liban vine la aproape un an după ce Hezbollah a deschis un front împotriva Israelului la începutul războiului din Fâşia Gaza, urmat de luni de lupte care au strămutat zeci de mii de locuitori de ambele părţi ale frontierei.

Sute de arme, zeci de mii de alice, sute de cartuşe, inclusiv letale, descoperite în urma percheziţiilor făcute în dosarul privind firma care vindea ilegal în România arme suspuse autorizării

Lotul ales de selecţionerul Costin Curelea pentru meciurile naţionalei U20 din luna octombrie, contra Cehiei şi Elveţiei / Lotul U17 pentru amicalele cu Muntenegru