Ciolacu: După ce stai la masă, ore în şir, zile în şir, unii dintre partenerii cu care stai la masă să posteze că le este silă şi că se murdăresc de PSD, eu în acest film nu vreau să mai fiu / Luni e o zi bună să votăm viitorul guvern PNL, USR, UDMR

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi despre decizia de a renunţa la guvernare că, după ce stai la masă, ore în şir, zile în şir, unii dintre partenerii cu care stai la masă să posteze că le este silă şi că se murdăresc de PSD, dar asta este, trebuie să facă cu PSD-ul guvernare, el nu vrea să fie din acest film. Ciolacu a precizat că i-a informat pe colegii lui de această decizie şi a arătat că luni e o zi foarte bună să votăm viitorul guvern format din PNL, USR, UDMR.

”Vom vedea în zilele următoare cum vor reuşi cele trei partide de dreapta care au mai fost la guvernare să termine negocierile şi şa cum am anunţat deja public Partidul Social-Democrat va vota acest guvern de dreapta nu neapărat din dragoste de cineva, dar trebuie să fim, cred că, din nou maturii din cameră. România are nevoie de o stabilitate politică care va duce automat şi la o stabilitate economică”, a spus Ciolacu, după verificarea stadiului lucrărilor la obiectivul de infrastructură rutieră Autostrada A7, tronsonul 3 Buzău – Focşani. 

 
El a arătat că acum 3 ani de zile li s-a cerut să vină la guvernare într-un moment foarte dificil. ”N-am avut nici eu, nici colegii mei, anumite pretenţii, nici măcar să avem prim-ministru după o guvernare de dreapta pe care o ştiţi cum s-a finalizat, cu o criză socială şi cu un demers deja pornit de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, în acel moment. Am fost maturi, am adus o coerenţă guvernamentală,”, a mai spus Ciolacu.
 

Preşedintele PSD a arătat că atunci au intrat la guvernare şi au fost de acord să fie şi Nicolae Ciucă primul prim-ministru şi au decis şi o listă comună la europarlamentare.
 
”S-a dovedit că a fost o decizie corectă, fiindcă acest trend suveranist nu a reuşit să se impună într-un moment în care s-a impus în multe alte ţări membre. (..) În România au decis să ne acorde votul de 50% atât PSD-ului cât şi PNL-ului. Nu contează pe cine a ajutat această decizie din punct de vedere politic. Am stabilit că avem şi un calendar de alegeri în septembrie ca să fie şi chiar opţiunea de a avea un candidat unic. Poate găseam o personalitate. Deodată au început atacurile la mine şi la familia mea. Au început atacurile asupra miniştrilor, asupra actului de guvernare. Toată această incoerenţă, toate aceste atacuri au dus la o schimbare de atitudine a românilor, care au preferat un candidat pentru funcţia de preşedinte suveranist, pe care de altfel nu îl cunoştea nimeni şi s-a ajuns ca Partidul AUR să fie al doilea partid ca şi mărime din România”, a mai arătat Ciolacu. 
 
”După ce stai la masă, ore în şir, zile în şir, unii dintre partenerii cu care stai la masă să posteze că le este silă şi că se murdăresc de PSD, dar asta este, trebuie să facă cu PSD-ul guvernare, eu în acest film nu vreau să mai fiu. Eu cred că şi colegii mei, mai ales că am vorbit cu mulţi înainte de a lua această decizie, nu pot să mai accepte o această atitudine. Dar, fiind responsabili, vom vota în Parlament un guvern de dreapta, fără nici o reţinere”, a completat Ciolacu.
 
El a precizat că luni e o zi bună pentru a se da votul pe noul guvern.
 
”Invităm, poate luni este cel mai bine, e o zi foarte bună să votăm viitorul guvern format din PNL, USR, UDMR, de fapt e o revenire a guvernului de dreapta, poate de această dată vor reuşi măcar să se ridice, cât de cât, ca să zic aşa, la nivelul actului de guvernare din ultima perioadă, din ultimii trei ani de zile”, a subliniat Ciolacu. 

Nicuşor Dan: Principalul mesaj pe care oamenii l-au transmis prin votul pentru Călin Georgescu a fost un puternic vot de neîncredere pentru clasa politică şi pentru modul în care funcţionează instituţiile / Cum crede că îl vede electoratul

Damen Shipyards Group a livrat cea de-a doua navă de patrulare către Marina din Pakistan – are 2.600 de tine şi 98 de metri lungime, fiind potrivită inclusiv pentru operaţiuni de securitate maritimă şi militare, cu excepţia celor de război