Claudiu Târziu (AUR) despre nominalizarea Roxanei Mînzatu pentru postul de comisar european: Ursula von der Leyen a bătut din palme şi Marcel Ciolacu a executat întocmai

Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR şi liderul delegaţiei partidului în Parlamentul European, a criticat luni reacţia obedientă a premierului Ciolacu în chestiunea propunerii pentru comisar european din partea României.

”Ursula von der Leyen a bătut din palme şi Marcel Ciolacu a executat întocmai. Astfel caracterizez, pe scurt, atitudinea premierului în ceea ce priveşte nominalizarea reprezentantului României în Comisia Europeană. Avem de-a face cu o gravă încălcare a suveranităţii statelor-membre, din partea doamnei von der Leyen, ale cărei presiuni asupra câtorva state, între care şi România, de a nominaliza o femeie, sunt uluitoare”, a spus Târziu.

El a precizat că fiecare stat-membru are dreptul de a desemna pe oricine consideră potrivit; nicidecum sexul persoanei nu poate constitui cel mai relevant criteriu”, afirmă liderul delegaţiei AUR în Parlamentul European.

”Pe de altă parte, reacţia şefului Guvernului României, care a murmurat ceva de ochii opiniei publice, dar s-a conformat întocmai, este una de un servilism penibil. Nu pun în discuţie calităţile profesionale ale Roxanei Mânzatu. Însă, în contextul de faţă, desemnarea acestei doamne a avut o singură justificare: faptul că este femeie, nimic altceva”, susţine liderul AUR.

”Visul woke al Ursulei ca, în Comisia pe care o patronează, să existe aşa-zisa paritate de gen, se pare că nu va fi atins. Însă, spre ruşinea noastră, premierul României s-a prosternat. Spre lauda altora, alţi şefi de guverne nu au avut această atitudine, ci una obiectivă, fundamentată. Această obsesie a « cotelor de gen », ducând până la constrângerea unor state de a acţiona într-un anumit sens, este nu doar una iraţională şi vădit nedemocratică, ci şi distructivă”, mai declară Claudiu Târziu.

Filmul Trei kilometri de la capătul lumii, regizat de Emanuel Pârvu, propunerea României pentru Premiile Oscar 2025 – VIDEO

Amenzi în valoare totală de 22.000 de lei, după ce membri ai galeriei echipei Steaua s-au strâns pentru a desfăşura acţiuni violente împotriva unor suporteri rivali din Capitală