Cluj: Festivalul de Toamnă al Economiei Germane – Herbstfest 2024, organizat la Cluj-Napoca în perioada 3-6 octombrie

Mai multe firme româno-germane organizează, la Cluj-Napoca, în perioada 3-6 octombrie, Festivalul de Toamnă al Economiei Germane – Herbstfest 2024, eveniment care îşi propune să creeze un cadru propice pentru dialog între mediul economic, academic şi comunitate, şi care oferă, pe lângă dezbateri, şi o gamă variată de activităţi pentru toate vârstele, de la spectacole culturale şi concerte, la expoziţii interactive şi activităţi recreative, toate contribuind la o celebrare a relaţiilor economice şi culturale româno-germane.

Evenimentul este organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Transilvania de Nord (DWNT), cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

„Suntem o comunitate de companii care sunt înrolate sub egida DWNT în Cluj, o comunitate de companii care îşi desfăşoară business-ul pe ruta România-Germania, Germania fiind principalul partener de afaceri al României, acolo unde România exportă cel mai mult. Ce este inedit este faptul că încercăm oarecum să ne adresăm publicului larg cu anumite activităţi actualizate realităţii în care ne aflăm, prin care noi încercăm să învăţăm publicul larg sau să dăm publicului larg ceea ce ştim noi din interiorul companiilor şi mergem în direcţia culturală pe fiecare zonă, ne adresăm copiilor, încercăm să aducem firme germane. Încercăm oarecum ca din mixul acesta româno-german, care s-a generat prin business, să-l ducem şi să evidenţiem cât mai mult cât de real şi cât de important este el la nivelul societăţii”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele DWNT, Florin Sabou.

El a adăugat că în cadrul dezbaterilor vor fi abordate teme referitoare la îmbunătăţirea exporturilor firmelor din regiune, dar şi despre învăţământul dual academic.

„Dezbaterile tematice le organizăm împreună cu Universitatea „Babeş-Bolyai”, unde avem diferiţi invitaţi pe două teme principale pe care ne-am axat anul acesta, sunt teme care impactează direct calitatea economiei noastre şi a problemelor pe care le întâmpină companiile zi de zi. Avem o dezbatere în care vom analiza şi vom discuta împreună cum putem îmbunătăţi calitatea activităţilor companiilor din regiune şi, mai departe, a exportului, fiindcă exportul este o temă care va fi necesară României în următorii ani, pentru a-şi îmbunătăţi performanţele economice şi pentru a redresa oarecum deficitul despre care se vorbeşte în public. Deficitul respectiv va putea fi îndreptat doar prin îmbunătăţirea performanţelor companiilor locate în România şi, în aceeaşi măsură, pentru a se evita oarecum măririle de taxe de care tuturor ne este frică şi vrem oarecum să le evităm, fiindcă duc în zona impredictibilităţii şi aduc probleme sau de multe ori chiar descurajează investitorii străini care îşi desfăşoară activitatea în România. Şi pentru a îmbunătăţi performanţele economice, avem nevoie de competenţe superioare, de competenţe aprofundate şi în această direcţie merge a doua dezbatere, în direcţia de învăţământ şi a învăţământului dual academic”, a mai spus Florin Sabou.

La dezbaterile care vor avea loc vineri sunt invitaţi, printre alţii, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, ministrul Educaţiei Naţionale, Ligia Deca, şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. AGERPRES/ (A-autor: Marius Septimiu Avram, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)

 

Sursa foto: Festivalul de Toamnă al Economiei Germane – Herbstfest/facebook.com

Sursa: www.agerpres.ro

FamilyStart: plafonul fondurilor pentru credite a fost suplimentat de Ministerul Familiei

INS: Numărul pasagerilor care au circulat cu trenul a scăzut cu 3% în primul semestru din 2024