Cod galben de viituri pe râuri din Muntenia, Moldova şi Dobrogea, până miercuri dimineaţă

Hidrologii avertizează că, până miercuri dimineaţă, există riscul producerii de viituri pe râuri din Muntenia, Moldova şi Dobrogea, fiind emisă o atenţionare Cod galben. Sunt vizate râuri din judeţele Buzău, Prahova, Brăila, Vaslui, Iaşi, Bacău, Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), specialiştii au instituit Cod galben, care intră în vigoare marţi, la ora 12:00, şi este valabil până miercuri, la ora 8:00.

În acest interval sunt posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râuri din judeţele: Buzău, Prahova, Brăila, Vaslui, Iaşi, Bacău, Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

”Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele: Vrancea, Galaţi şi Tulcea. Recomandăm respectarea măsurilor dispuse de autorităţile de la nivel naţional, judeţean sau local cu responsabilităţi ȋn gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii”, au transmis hidrologii.

Ucraina respinge acuzaţiile de susţinere a terorismului internaţional ale Mali după ruperea relaţiilor diplomatice

Burleanu: ”Generaţia de Suflet” are nevoie de un selecţioner care să o ducă la un nivel superior. Mircea Lucescu este persoana potrivită