„Noi nu avem nicio problemă cu serviciile secrete. Eu n-am nicio problemă, asta e, domnule, dar de ce nu-și asumă? „Da, Domnule, așa am fost crescut, am fost format de…sunt….și uitați, eu am venit așa, pe cal și vreau să fac…. Da, așa este, așa este, sunt colegii mei și aia e.”?
Și mai este ceva și atenție, eu nu spun nici în glumă, nici cu titlu peiorativ. Chiar nu spun. Domnule, au existat de-a lungul anilor, în acest val suveranist, aceste idei, simpatii legionare. Domnule, stați așa puțin și cu asta, că eu le-am înșirat pe toate. De ce nu se asumăm? Stați așa puțin, să vorbim.
Adică eu oi fi simpatizant. Oricum nu se mai întoarce acum regimul, nu se întâmplă nimic. Domnule, dar de ce nu-mi asum, că eu sunt același ăla de acum 5 ani, de acum 10 ani, de acum 15 ani? Sau nu mai sunt, dar spun: „Nu mai sunt. Eu credeam, atunci m-am operat, am suferit, am devenit vegetarian și acuma nu mai simt așa. Acum sunt pur”. Dar asumat.”, a spus Dana Budeanu, la Antena 3 CNN.
„Trecem prin asta pentru că au existat inechități grave sociale, politice, administrative în timpul pandemiei și s-a creat mediul propice unei revolte interioare, care nu este nici despre domnul Georgescu, doamne ferește, și nu este despre niciun nou val care trebuie să alveze România. Este despre ceea ce fiecare a simțit în acea perioadă. România este foarte bine și o să fie și mai bine. Dar secretul acestui bine a fost mereu abilitatea politică. Aia care e și care se creează printr-o majoritate stabilă, cu oameni care știu ce fac, cu experiență.”, a mai adăugat Dana Budeanu.
„Colegii din SIE sunt sideraţi” – Georgescu se deconspiră?
Fostul candidat prezidenţial Călin Georgescu a lansat, în urmă cu câteva zile, la Realitatea Plus, o serie de ameninţări la adresa şefilor serviciilor de informaţii din România. De altfel, el s-a prezentat ca o victimă a sistemului, atrăgând atenția prin expresia „colegii din SIE”.
„Colegii din SIE sunt sideraţi. Pe Turgheniev, unde e proprietatea SIE… De aia vă şi spun, e precis, clar, ştiu ce vorbesc. S-a ridicat un bloc de către domnul Bogdan Gruia. Deci este de neimaginat. Costică Vlase împreună cu Bogdan Gruia. Eu despre asta vorbesc. Tot din respect faţă de SIE, mă opresc aici, dar în modul în care se continuă la adresa poporului român, data viitoare, lucrurile astea merg mai departe, cel puţin la Parchetul Militar. Adică, ideea e în felul următor: este de neimaginat cum se joacă cu banii poporului român, că toţi sunt plătiţi de aici”, a precizat Georgescu.
De asemenea, Georgescu l-a ameninţat şi pe fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Mihai-Răzvan Ungureanu, spunându-i să înceteze în a-l mai ataca, altfel…
„Bogdan Dinu, se ştie foarte bine. Adică, dnul Vlase ştie foarte bine. În plus, ca să se mascheze l-a trimis la înaintare pe Mihai Razvan Ungureanu. Ca să mă atace. Eu îi transmit dnului Mihai Razvan Ungureanu atât. Aceasta e camera, nu? Îi spun aşa: Black Cube. Atât. Sper să fie atenţi să nu mai continue. Eu atât îi spun, nu spun mai mult. Pentru faptul că ei continuă, este bine să înţeleagă că vremurile lor de glorie au apus. Şi este foarte important să înţeleagă că a venit vremea ca poporul român, în hipnoză, cum spune Ciolacu, hipnoza aceasta e întoarcere la rădăcini, este întoarcere la demnitate, la onoare, cuvinte pe care ei nu prea le cunosc”.
Reamintim că liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat pentru publicația maghiară Maszol că și Călin Georgescu ar fi „o emanație” a rețelei Caraman. Generalul Mihai Caraman este cunoscut pentru faptul că în anii ‘60 a obținut informații de la NATO pe care ulterior le-a transmis sovieticilor. Mihai Caraman a fost primul șef al SIE, între 1990 și 1992.
În ipoteza în care Călin Georgescu a fost ofițer activ SIE după Revoluție, este puțin probabil ca dosarul său să fie desecretizat. În acest context merită amintit cazul Victor Ponta, acuzat în 2014 de fostul președinte Traian Băsescu că este ofițer acoperit SIE. Deși s-a cerut desecretizarea eventualului dosar, acesta nu a apărut niciodată.