Concert Regal Caritabil – la Ateneul Român. Majestatea Sa Margareta: Un eveniment în care sărbătorim talentul şi generozitatea

MS Margareta a participat la cea de-a XV-a ediţie a Concertului Regal Caritabil, evidenţiind necesitatea sprijinirii tinerelor talente pe drumul realizării unei cariere în artă.

„România are nevoie de artă, iar noi sprijinim împreună tinerii talentaţi, muzicieni şi artişti plastici, oferindu-le burse, mentorat şi promovare. Bursa ‘Tinere Talente’ este o şansă pentru mulţi artişti de a-şi împlini visurile, de a se dezvolta pe drumul artei cu încredere. Din 2008 până astăzi au fost acordate 440 de burse. Peste două milioane de euro au fost investiţi în susţinerea lor. ‘Tinere Talente’ a devenit un proiect naţional care a dat curaj şi voce unei noi generaţii de artişti. În prezent, mulţi dintre bursieri au devenit cunoscuţi pe scena internaţională, în galerii şi muzee celebre. Ei au aşezat România pe harta culturală a lumii”, a spus MS Margareta în discursul rostit înaintea începerii evenimentului, potrivit Agerpres.

Custodele Coroanei a ţinut să mulţumească, în discursul său, „donatorilor generoşi”.

„Cei şase muzicieni de pe scenă, din această seară, sunt şase poveşti de succes: Izabela, Cadmiel, Mircea, Paul, Mihai şi Constantin. Suntem mândri că destinul lor artistic s-a împlinit prin har, efort şi temeritate. Dar şi pentru mentori, prin donatori generoşi, şi de asta vă mulţumesc tuturor”, a adăugat ea.

La întâlnirea cu presa, Custodele Coroanei a afirmat că şi-ar dori ca în urma evenimentului caritabil să se strângă peste 200.000 de euro.

MS Margareta a mai spus că tinerele talente care au trecut prin Fundaţie au dat „mândrie şi speranţă că putem să mergem mai departe”.

„Sunt copii cu talent şi noi le-am dat o şansă”, a punctat Custodele Coroanei.

Întrebată ce reprezintă pentru România întoarcerea tinerelor talente în ţară, MS Margareta a precizat că apreciat că este vorba despre „o mare speranţă”.

„România a devenit mai importantă acum. (…) Acest aspect cultural dă multă vizibilitate României”, a subliniat Custodele Coroanei.

A amintit că la eveniment va participa şi prinţesa Muna Al Hussein a Iordaniei.

„Nu este prima dată când a venit în România (…) şi va asista la concert. A venit foarte des să vadă şi Fundaţia, proiectele Fundaţiei, dar ea este mult mai implicată în sănătate. (…) Ei i se pare foarte frumos (n.r. – programul Fundaţiei Margareta) şi pentru că ei, familia regală, ajută în Iordania foarte mult femeile, copiii şi persoanele în vârstă şi pe cei care lucrează în sănătate. (…) Este mare plăcere să fie alături de noi, este o mare prietenă a mea”, a mai spus Majestatea Sa Margareta.

Programul concertului, aflat la cea de a XV-a ediţie, în organizarea Fundaţiei Regale Margareta a României, a inclus lucrări de George Stephănescu, Antonio Vivaldi, Pablo de Sarasate, Francis Poulenc.

Concertul s-a desfăşurat în prezenţa membrilor Familiei Regale a României, ca în fiecare an, evenimentul fiind punctul de întâlnire pentru mulţi susţinători ai artei şi culturii, printre care se numără diplomaţi, personalităţi din sfera culturală şi lideri din lumea afacerilor, precum şi donatori, sponsori ori simpatizanţi ai fundaţiei.

La finalul concertului, Familia Regală a coborât în Rotonda Ateneului pentru a admira expoziţia de arte vizuale a bursierilor programului „Tinere Talente”, ediţia 2024.

Concertul Regal are loc în mod tradiţional în data de 25 octombrie – ziua de naştere a Regelui Mihai I al României, fondator al fundaţiei, alături de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române.

Prima ediţie a Concertului Regal Caritabil a avut loc în anul 2008. De-a lungul timpului, fondurile acumulate din sponsorizări şi donaţii strânse au depăşit suma de 1.800.000 de euro.

Până în prezent, 440 burse au fost acordate tinerilor talentaţi, provenind din medii cu venituri reduse, iar cu sprijinul oferit de mentori şi prin promovarea susţinută, aceştia au obţinut realizări remarcabile atât la nivel naţional, cât şi internaţional.

Programul „Tinere Talente” a fost recunoscut de patru ori drept cel mai bun program de artă şi cultură din România, laureat în anii 2013, 2015, 2017 şi 2022 la Gala Societăţii Civile.

Fundaţia Regală Margareta a României (FRMR) a fost înfiinţată în 1990 de către Regele Mihai I al României şi Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române. Cu o activitate de 34 de ani, Fundaţia Regală sprijină copii, tineri şi vârstnici prin intervenţii durabile, bazate pe schimbul de experienţă şi valori între generaţii. De-a lungul timpului, Fundaţia s-a implicat în numeroase proiecte sociale, culturale şi de susţinere a educaţiei şi talentului artistic. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei sunt disponibile pe www.frmr.ro.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Diana Șoșoacă se dezlănțuie: ‘Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion’

Afacere de 100 de milioane de euro – Miliardar britanic, apropiat de Casa Regală, cumpără două mall-uri în România