Conferinţa „RoInvest”- Câciu: În contextul crizelor multiple cu care se confruntă regiunea noastră, dar mai ales puseul recesionist care bate peste toată Europa, a avea o creştere economică, chiar şi firavă este totuşi un lucru pozitiv

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, afirmă că România a intrat într-o nouă paradigmă în ceea ce priveşte funcţionarea economiei, el arătând că economia ţării nu poate fi separată de contextul în care aceasta funcţionează, la nivel regional şi european. „În acest context, al crizelor multiple cu care se confruntă regiunea noastră, dar mai ales puseul recesionist care bate peste toată Europa, a avea o creştere economică, chiar şi firavă, în contextul acesta, este totuşi un lucru pozitiv”, afirmă ministrul.

 

„România a intrat în altă paradigmă de dezvoltare, într-un context ostil. (…) Este acel context al crizelor multiple cu care se confruntă regiunea noastră, dar mai ales puseul recesionist care bate peste toată Europa a avea o creştere economică chiar şi firavă, în contextul acesta, este totuşi un lucru pozitiv. Dacă ne uităm la indicatorii de investiţii, la complementarea investiţii publice şi stimuli pentru mediul privat,  dacă ne uităm la elementele de inflaţie, de volum de investiţii, este evident că în orice perioadă în care s-a investit mult a fost un puseu, şi asta din cauza cheltuielilor inflaţioniste create marginal de către presiunea dată de către cheltuielile publice, de cheltuielile de investiţii”, a declarat Adrian Câciu marţi, în cadrul evenimentului RoInvest, organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

El aminteşte că investiţiile din economia au fost, anul trecut, de 84 de  miliarde de euro investiţii productive în economie, cifră care a plasat România pe locul al doilea, după Cehia, la nivel european, iar în acest context România nu trebuie plasată „într-o zonă pesimistă”.
Câciu spune că România şi-a asumat prin angajamente multianuale, investiţii de 155 de miliarde de euro, reprezentând jumătate din produsul intern brut al ţării. 
„Nu suntem într-o zonă în care să spunem că nu avem pe masă orizontul că aceste investiţii nu se vor realiza, (…) nu mai suntem în paradigma în care discutam că se vor face investiţii dar ele nu se fac. Am intrat în altă paradigmă, critica este că de ce facem autostradă abia în doi ani, tot noi, dar alţii înaintea mea nu au fost în stare să le facă în 30 de ani, măcar să le facem în doi ani”, adaugă Adrian Câciu.

Evenimentul premium tradiţional News.ro „RoInvest” – ediţia a V-a beneficiază de sprijinul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, alături de Agenţia Română pentru Investiţii şi Comerţ Exterior (ARICE) ca partener instituţional şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER) ca partener organizaţional.

Partenerii evenimentului sunt , , ,  şi .

 

Buzău: Semnele care pot salva victimele de agresori – recomandarea interpreţilor mimico-gestuali pentru poliţişti

Administraţia Naţională ”Apele Române” – Debitul Dunării la intrarea în ţară este în creştere. În 30 septembrie va fi dublu faţă de media multianuală a lunii septembrie