Conferinţa ”RoInvest”- Vizental (ROCA Investments): Investiţiile nu sunt un scop, ci o soluţie pentru a rezolva anumite probleme din economie / Rolul fondurilor de investiţii trebuie să crească şi să devină mai important – VIDEO

Rudolf Vizental, CEO şi Co-fondator, ROCA Investments, a afirmat că investiţiile nu sunt un scop, ci o soluţie pentru a rezolva anumite probleme din economie şi din acest motiv trebuie înţelese foarte bine. El a explicat că rolul fondurilor de investiţii trebuie să crească şi să devină mai important şi a dat exemplul celor din state din vest care au istorii de zeci de ani şi reprezintă un pilon important în economie.

 

 

”Din punctul nostru de vedere, investiţiile nu sunt un scop, sunt o soluţie. O soluţie pentru a rezolva anumite probleme din economie şi din acest motiv trebuie înţelese foarte bine, trebuie pus corect diagnosticul economiei şi de cele mai multe ori cifrele macro şi mediile denaturează realitatea. Într-adevăr există un număr foarte, foarte mic de companii mari care generează undeva la 80% din cifra de afaceri cumulată sau din Produsul Intern Brut”, a declarat, Rudolf Vizental, marţi, la cea de-a cincea ediţie a evenimentului ROINVEST, organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.
El a menţionat că este important să fie ajutate nu numai companiile mari, ci şi cele aflate la început de drum. 
”Dar convingerea noastră este că o fundaţie serioasă, o coloană vertebrală puternică, se creează prin a crea o zonă de mijloc. E foarte important să ajuţi companiile mari, e foarte important să ajuţi companiile mici aflate la început de drum, dar pentru a avea o economie sănătoasă trebuie să rezolvăm acea zonă de mijloc să consolideze şi să crească. În România avem sub 5.000 de companii cu cifră de afaceri mai mare de 20 de milioane de euro, ceea reprezintă un număr extrem, extrem de mic”, a explicat Rudolf Vizental. 
El consideră că rolul fondurilor de investiţii trebuie să crească. 
”În condiţiile în care restricţiile bancare devin tot mai aspre, iar pieţele de capital traversează momente mai dificile, rolul fondurilor de investiţii trebuie să crească şi să devină mai important. Putem să ne uităm spre vest, unde aceste fonduri au deja istorii de peste 40 de ani şi care reprezintă un pilon important în economie fiindcă nu asigură doar finanţarea, ci sunt parte din design, din viziune, din creştere, din strategia unei economii cu soluţii de creştere accelerată şi consolidare”, a mai transmis Rudolf Vizental. 
El a identificat şi două mari probleme la nivelul companiilor antreprenoriale din ţara noastră. 
”Pe de o parte sunt foarte multe mici şi foarte mici şi e o nevoie de consolidare. Pe de altă parte avem o generaţie care a început în urmă cu 30 de ani business-urile, a ajuns la vârsta pensiei sau chiar au trecut de această vârstă, iar generaţia următoare nu este interesată, nu este dispusă sau nici măcar nu mai este în ţară ca să preia şi să aibă această continuitate în business”, a explicat Rudolf Vizental.

Evenimentul premium tradiţional News.ro „RoInvest” – ediţia a V-a beneficiază de sprijinul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, alături de Agenţia Română pentru Investiţii şi Comerţ Exterior (ARICE) ca partener instituţional şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER) ca partener organizaţional.

Partenerii evenimentului sunt , , ,  şi .

 

Papa Francisc cere eliberarea lui Aung San Suu Kyi şi vrea să-i acorde azil la Vatican

Centura Beiuş, programată pentru deschidere la jumătatea lunii octombrie / Săptămâna viitoare vor avea loc probele de încărcare dinamică la poduri / Bolojan: Cei care tranzitează prin zona Beiuşului vor câştiga minute bune