Constanţa: Locuinţe inundate, copaci căzuţi, circulaţie îngreunată pe porţiuni ale DN 22 şi DN 2A din cauza ploii

Pompierii constănţeni intervin, marţi dimineaţă, pentru evacuarea apei din patru locuinţe şi degajarea carosabilului de trei copaci căzuţi în Năvodari, Medgidia şi Mamaia, în urma ploii torenţiale şi a vântului puternic, autorităţile transmiţând alertă meteo Cod Roşu.

Pe anumite porţiuni de drumuri naţionale din judeţul Constanţa se circulă cu dificultate din cauza apei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa a informat, printr-un comunicat de presă, că la această oră, din cauza condiţiilor meteo, respectiv acumulări de cantităţi importante de apă, se circulă cu dificultate pe următoarele drumuri naţionale: DN 22 (în zona comunei Lumina) şi DN 2A, la intersecţia cu DJ 222 (în comuna Mihail Kogălniceanu).

„Poliţiştii rutieri sunt în teren şi monitorizează permanent situaţia drumurilor din judeţul Constanţa”, se mai spune în comunicat.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” al judeţului Constanţa, pompierii intervin în mai multe locuri pentru îndepărtarea efectelor negative produse de condiţiile meteorologice nefavorabile.

„Suntem pe teren cu patru maşini de stingere şi 14 pompieri care au intervenit şi intervin în continuare pentru evacuarea apei din patru apartamente şi degajarea a trei copaci – Năvodari, Medgidia şi Mamaia”, au transmis reprezentanţi ai ISU.

Avertizarea meteo Cod Roşu – averse torenţiale cu acumulări de ape de 25-35 litri pe metru pătrat – este valabilă în această dimineaţă până la ora 9,00. AGERPRES/(AS – autor: Nona Jalbă; editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: www.agerpres.ro

Ousmane Dembele nu face parte din lotul lui PSG pentru meciul cu Arsenal

UPDATE – Ambasadorul României în SUA: De astăzi, România îndeplineşte formal toate condiţiile tehnice pentru a fi inclusă în programul Visa Waiver. Primii români vor putea călători fără vize în SUA, probabil, în prima parte a anului viitor – VIDEO