Construirea celor două stadioane și a unui patinoar a intrat în linie dreaptă. Semnarea contractelor, făcută în prezența marilor fotbaliști români

„Vă mulțumesc tuturor – legende ale sportului românesc, constructori români, primari și oficiali ai CNI, că sunteți astăzi aici la acest moment cu adevărat istoric pentru infrastructura sportivă din România.

Investiția totală de peste 235 de milioane de euro subliniază angajamentul ferm al Guvernului pe care îl conduc de a sprijini dezvoltarea infrastructurii sportive și a sportului de masă.

Aceste noi baze sportive nu vor fi doar simple construcții, ci vor reprezenta locul din care se va putea construi din nou excelența sportivă în România”, a declarat premierul.

Șeful Executivului a ținut să sublinieze importanța investițiilor în domeniul sportiv, precizând că tuturor românilor le place să se mândească cu rezultatele pe care sportivii români le obțin la competiții.

„Adevărul este că în ultimii ani performanțele sportive s-au datorat în principal sacrificiului personal al sportivilor și mai puțin unei strategii bine puse la punct a statului în domeniul sportiv.

Ne place tuturor să ne mândrim cu performanțele echipei naționale sau cu rezultatele sportivilor noștri la olimpiadă, dar pentru ca acestea să nu mai fie doar o întâmplare fericită trebuie să investim serios și aplicat în sport.

Iar din punctul meu de vedere, aceste investiții trebuie să aibă două componente: infrastructura sportivă și dezvoltarea echipelor de copii și juniori.

De aceea, profit de prezența domnului Gheorghe Hagi pentru a spune că unul dintre modelele de succes pe care dorim să îl replicăm este cel al Academiei de Fotbal de la Constanța. Am anunțat deja că ne propunem să extindem acest model de excelență și în alte zone ale țării. Guvernul va investi în academiile de fotbal, dublând fiecare leu cheltuit de FRF cu un leu din partea Guvernului”, a arătat Ciolacu.

Prim-ministrul a ținut să precizeze că atunci când vine vorba despre sport, „nu trebuie să ținem cont de culoarea politică”.

„Vorbim astăzi de trei investiții care merg în trei localități conduse de primari de la PSD, PNL și UDMR. Faptul că Guvernul sprijină aceste proiecte demonstrează clar că atunci când vine vorba de dezvoltarea capacității sportive a țării noastre, politica trece pe plan secund. Prioritatea noastră este să investim în viitorul sportului românesc cu imparțialitate și devotament.

Doresc să mulțumesc în mod special marilor sportivi prezenți aici, Gheorghe Hagi și Gică Popescu, pentru exemplul și inspirația pe care o oferă tinerilor sportivi. De asemenea, mulțumesc constructorilor români care au demonstrat că au capacitatea de a face infrastructură de calitate.

În final, vă asigur că acest Guvern va continua să investească în sport și în infrastructura sportivă, dar va veni și cu programe pentru promovarea unui stil de viață sănătos pentru toți tinerii din România”, a încheiat Ciolacu.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

NEPI Rockcastle achiziţionează Magnolia Park Shopping Centre din Polonia, de la Union Investment, pentru 373 milioane de euro

Gianina Șerban, deputat AUR, aplaudă inițiativa Giorgiei Meloni: ‘În alte țări se discută cu prioritate despre castrarea chimică a violatorilor’