Coreea de Sud protestează față de desfășurarea de soldați nord-coreeni în Ucraina – Ambasadorul rus la Seul, convocat de autoritățile sud-coreene

Gheorghi Zinoviev, ambasadorul rus la Seul, a declarat pentru Yonhap că a avut o întrevedere cu ministrul adjunct de externe al Coreei de Sud, Kim Hong-kyun.

Agenţia de spionaj a Coreei de Sud a anunţat vineri că Phenianul a trimis deja 1.500 de militari din trupele speciale în Orientul Extrem rus pentru antrenament şi aclimatizare şi că aceştia cel mai probabil vor fi desfăşuraţi pe frontul din Ucraina.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat înainte de aceasta Coreea de Nord că se pregăteşte să trimită 10.000 de soldaţi pentru a ajuta Rusia în război.

Rusia şi Coreea de Nord au negat amândouă că Phenianul ar fi trimis personal militar pentru a ajuta Rusia în războiul cu Ucraina.

Sâmbătă, ministrul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat că nu poate confirma informaţiile că Coreea de Nord a trimis trupe în Rusia care ar putea fi desfăşurate pe frontul din Ucraina, dar a adăugat că o astfel de mişcare, dacă se confirmă, ar fi îngrijorătoare.

a rândul său, secretarul general al NATO, Mark Rutte, a declarat că nu există dovezi privind o prezenţă a Phenianului până în prezent

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lady Gaga va lansa vineri primul single de pe noul album

O fabrică din București lasă locul unui nou complex de blocuri – Dezvoltatorii Militari Residence se extind în nordul Capitalei