COSR, reacție în scandalul cu primele după JO de la Paris: Sumele vehiculate pentru premierea sportivilor au caracter preliminar şi rol de estimare

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a analizat în cadrul şedinţei de joi propunerile federaţiilor cu privire la premierile pentru rezultatele obţinute la Jocurile Olimpice de la Paris, informaţiile vehiculate având un caracter preliminar şi rol de estimare, după cum precizează COSR într-un comunicat remis AGERPRES.

„În şedinţa de astăzi, 17 octombrie 2024, a Comitetului Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), s-a discutat despre situaţia premierilor pentru rezultatele obţinute la Jocurile Olimpice Paris 2024. Referitor la informaţiile vehiculate în spaţiul public, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român precizează că acestea au caracter preliminar şi rol de estimare. A fost parcurs procesul de centralizare a sumelor aferente, având la bază propunerile Federaţiilor Naţionale care au avut medaliaţi şi/sau sportivi clasaţi pe locurile IV-VI la Jocurile Olimpice Paris 2024”, precizează sursa citată.

„Comitetul Olimpic şi Sportiv Român informează că s-a înaintat către ANS cuantumul valoric al sumei totale a premierilor rezultate din propunerile primite de la Federaţiile Sportive Naţionale, în limita prevăzută de lege. Bugetul, care urmează a fi alocat prin Hotărâre de Guvern, va fi repartizat beneficiarilor de drept prin raportare la aportul adus la performanţa realizată”, se mai arată în comunicatul COSR.

Discuția a avut loc în contextul în care fostul ministru al sportului, Eduard Novak, a dezvăluit miercuri că secretarul general și contabila Federației Române de Canotaj ar urma să primească fiecare câte un premiu de peste 162.00 euro pentru rezultatele sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Suma depășește premiul de 140.000 euro pe care un campion olimpic, precum David Popovici, îl primește din partea COSR, pentru medalia de aur câștigată la Jocuri.

Sursa: www.stiripesurse.ro

FOTO Au fost găsiți copiii milionarului Adrian Marțian

Inovație în sănătate: Primul PET-CT din vestul României, activ la Timișoara