CTP îl mitraliază pe Kelemen Hunor, după ce liderul UDMR l-a catalogat drept spion pe mentorul lui Călin Georgescu

Într-un interviu acordat publicației Maszol, Kelemen Hunor a declarat că autoproclamatul candidat anti-sistem Călin Georgescu este, de fapt, o persoană legată de ”vechiul sistem” și că ar fi fost implicat în rețeaua Caraman, prin intermediul mentorului său, Mircea Malița. Hunor a spus că Malița, mentorul lui Călin Georgescu, ‘poate fi descris prin rețeaua Caraman’.

”Eu am văzut următorul lucru și cred următorul lucru despre asta. Pe de o parte, ce am spus la început, că în spatele lui Georgescu se află o rețea de rezerviști care acoperă societatea în toate direcțiile, și aceștia și-au căutat un candidat, și au mobilizat. Pe de altă parte, în mod evident a fost acolo acel om care s-a prezentat ca anti-sistem, deși el este omul vechiului sistem, el nu este anti-sistem, el este omul vechiului sistem, întrucât el în 1986 (în perioada comunistă – n.red.) a învățat la New York și Londra, ceea ce nu a fost posibil pentru oricine, și este evident că a aparținut acelei rețele în mod dovedit, el a și declarat că mentorul său a fost Mircea Malița, care Malița poate fi descris prin rețeaua Caraman”, a afirmat Kelemen Hunor.

Marți, CTP a luat atitudine, după ce a luat act și de poziția și dovezile aduse de familia lui Mircea Malița și îi cere lui Kelemen Hunor dovezi suplimentare în sprijinul celor afirmate de el.

„Fiica lui Mircea Malița, dna Mioara Malița, respinge afirmația cu privire la tatăl său, prezentând adeverința CNSAS din 15.10.2013, în care se spune: „Nu există date ori documente din care să rezulte calitatea de lucrător sau de colaborator al Securității, în sensul legii, cu privire la domnul Mircea Malița, fiul lui Pavel și Veturia, născut la data de 20.02.1927, în Oradea, Bihor”. De asemenea, dna Malița pune în vedere și o declarație a istoricului Florian Banu, consilier CNSAS: „În procesul de documentare a istoriei rețelei Caraman, care a acționat între anii 1960-1969, la Paris, nu am descoperit nicio referire la domnul Mircea Malița”“, notează CTP într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Până în prezent, dl Kelemen Hunor nu a comunicat o dovadă în sprijinul afirmației sale.

Subsemnatul nu l-am cunoscut pe Mircea Malița, dar i-am citit multe dintre cărți și ce pot să spun cu certitudine este că a fost un om de știință, matematician și scriitor de mare valoare. Recomand lectura capodoperei sale eseistice, volumul „Zidul și iedera”“, conchide CTP.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Paul Scholes, despre Marcus Rashford: Cu cât pleacă mai repede de la Manchester United, cu atât mai bine

CCR: O sancțiune de 500.000 de lei prevăzută de legea energiei și gazelor nu incriminează fapte concrete