CTP: Mircea Geoană a preluat retorica lui Vadim Tudor! Știe el că votul va fi fraudat… Fraudat pentru că voturile lui Șoșoacă se duc la Simion și nu la el

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu critică dur retorica afișată de candidatul independent Mircea Geoană cu privire la Hotărârea Curții Constituționale în Cazul Diana Șoșoacă.

El susține că discursul public al fostului secretar general adjunct al NATO este o copie fidelă a lui Corneliu Vadim Tudor prin faptul că ”știe el dinainte că voturile vor fi fraudate”, acuzând jurnaliști pentru că dezvăluie posibile legături ale apropiaților cu zona Kremlinului și în final pentru că își permite să critice Hotârârea CCR fără să știe motivarea ei.

În emisiunea CAP la CAP de vineri, numeam josnică, demnă de Simion și Șoșoacă, reacția lui M. Geoană la investigația jurnalistică internațională cu privire la legăturile unui fost șef de campanie al său cu inși atașați Kremlinului:  a acuzat un jurnalist român, bazându-se pe nimic,  de implicare în crima organizată în două atentate asupra procurorului general al Bulgariei – nici mai mult, nici mai puțin!… Și a mai și rostit apăsat, de câteva ori, numele jurnalistului, nume pur maghiar, sperând ca astfel să adune niște voturi de la extremiștii naționaliști „mâncători de unguri”. Mă uluia plonjonul în haznaua electorală a până ieri secretarului general-adjunct  NATO.

Cum să calific acum afirmația aceluiași Geoană că „știe el”, a avut o revelație în avanpremieră, că alegerile vor fi cu siguranță fraudate?

Clarvăzătorul pretinde că ceața i s-a luat de pe ochi odată cu invalidarea candidaturii lui Șoșoacă de către CCR. „Această decizie”, spune Geoană, înainte să fi apărut motivarea Curții, „poate are acoperire constituțională, dar are efecte antidemocratice și nu ne face bine”. Deci, dacă CCR constată încălcări ale prevederilor constituționale în cazul unui candidat, să se facă că nu le vede, pentru că „nu ne fac bine”? Pentru că „au efecte antidemocratice”?

Dar ce efect asupra democrației are zicerea fostului nr. 2 în NATO, în cel mai pur stil Trump sau C.V. Tudor, că alegerile o să fie furate?

De ce toate astea, e limpede: se teme că voturile lui Șoșoacă vor merge la Simion și scad șansele lui, ale lui Geoană, de a intra în turul 2. Cât privește indignarea afișată de PNL și USR față de respingerea dosarului Șoșoacă, n-am nevoie de nicio explicație.”, scrie el pe facebook.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Săptămâna decisivă pentru Schengen: Ungaria forțează aderarea României. Urmează o ședință crucială

Telefoanele mobile ar putea declanșa o nouă pandemie devastatoare. Cum e posibil acest lucru