Cum poți avea un zâmbet frumos, chiar și atunci când porți aparat dentar

Cu toate acestea, pentru corectarea unor afecțiuni ortodontice mai pronunțate, precum malocluzie moderată sau severă, medicul poate recomanda tratament cu aparat dentar fix. De aceea, este necesar consult la medicul ortodont, care să indice tipul potrivit de aparat dentar și un plan personalizat de tratament.

Tratamentul cu aparat dentar invizibil presupune purtarea unor gutiere transparente personalizate, înlocuite la o anumită perioadă de timp indicată de medic, în urma controlului periodic. Gutiera exercită o presiune ușoară asupra dinților pentru a-i aduce treptat în poziția corectă. La fel ca aparatul dentar clasic, cel invizibil poate fi purtat pe o singură arcadă sau pe ambele.

Gutiera este realizată dintr-un material termoplastic durabil și se mulează perfect pe dinți. Ea este personalizată pe baza amprentei dentare și a radiografiilor intraorale digitale realizate fiecărui pacient.

Comparativ cu purtarea unui aparat dentar clasic, aparatul ortodontic invizibil este comod și nedureros pentru că nu implică părți metalice sau plastic rigid, ce pot irita cavitatea orală. De asemenea, permit purtătorului să vorbească și să zâmbească natural, prezența dispozitivului fiind aproape insesizabilă.

În plus, aparatul dentar transparent poate fi îndepărtat cu ușurință în timpul meselor sau când pacientul se spală pe dinți. Avantajul major rămâne însă cel estetic, aparatul dentar invizibil fiind o metodă de tratament discretă, eficientă și confortabilă.

Fie că este vorba despre purtarea unui aparat dentar clasic sau invizibil, beneficiile aduse sunt nenumărate. Principalele dintre acestea sunt efectul estetic obținut, reducerea riscului de apariție a cariilor, dinții fiind mult mai ușor de periat atunci când sunt poziționați corect, reducerea procesului de uzură prematură a danturii, diminuarea dificultăților de vorbire, precum și reducerea riscului de sforăit și alte probleme respiratorii în timpul somnului.

Cu toate acestea, decizia referitoare de tipul de aparat dentar potrivit fiecărui caz aparține medicului ortodont și poate fi influențată și de alte probleme de stomatologie. Înainte de a lua o decizie, medicul ortodont realizează o analiză amănunțită a sănătății dentare a pacientului, astfel încât soluția de tratament să fie cea optimă.

Pacienții cu afecțiuni dentare au acces la Clinica de Stomatologie SANADOR, situată la etajul 5 al Clinicii SANADOR Victoriei corp A, la servicii complete de stomatologie, de la consultații de specialitate și radiografii pentru diagnostic, până la tratamente complexe, precum implant și reabilitări orale totale. Cazurile complexe sunt tratate la Clinica de Stomatologie SANADOR printr-o abordare multidisciplinară, cu implicarea unor medici cu experiență, specializați în endodonție, implantologie, chirurgie dento-alveolară și protetică dentară.

Unde găsești cei mai buni mici de 1 mai

Franța, pe muchie de cuțit: Economia scapă la limită de recesiune în 2025