Descoperirea din timp a unor afecțiuni, prin consultații periodice și teste de screening, crește semnificativ șansele de vindecare și permite efectuarea unui tratament mai puțin invaziv chiar și în cazul unor boli grave precum cancer la sân, care este cel mai întâlnit tip de cancer la femeile din România.
Din fericire, afecțiunea poate fi identificată precoce, prin investigații specifice, precum mamografie sau ecografie mamară, și poate fi tratată cu succes dacă pacienta se adresează unui centru medical specializat, care asigură acces la diferite opțiuni de tratament, prin metode moderne.
Cancerul mamar provoacă semne și simptome doar în stadiile avansate, astfel încât pentru a descoperi la timp boala este indicat un consult anual la medicul ginecolog sau senolog și efectuarea testelor de screening indicate de acesta.
În acest fel, afecțiunea poate fi identificată într-un stadiu incipient, iar tratamentul poate fi conservator, chiar și cu păstrarea sânului. În funcție de specificul fiecărui caz în parte, chirurgia sânului poate fi realizată prin diferite tipuri de intervenții.
Lumpectomia implică îndepărtarea tumorii și a unei mici zone din țesutul mamar, fiind folosită de obicei în cazul unei tumori de mici dimensiuni. Sectorectomia este o altă procedură conservatoare de chirurgie a sânului și presupune îndepărtarea unei zone mai largi de țesut mamar.
În anumite situații, medicul poate recomanda o intervenție de mastectomie, pentru îndepărtarea completă a sânului afectat, operație care poate fi urmată de o procedură de reconstrucție mamară. Medicul este cel care stabilește care este cea mai potrivită abordare chirurgicală pentru fiecare pacientă în parte, ținând cont de particularitățile acesteia și de starea generală de sănătate. Tratamentul chirurgical vizează eliminarea completă a tumorii, cu respectarea marginilor de siguranță oncologică.
La SANADOR, pacientele beneficiază de consultații de specialitate și de investigații performante pentru diagnosticul cancerului de sân, precum ecografie mamară cu sonoelastografie, mamografie cu tomosinteză, RMN de sân și biopsie mamară. La Spitalul Clinic SANADOR sunt realizate cu succes intervenții de chirurgie a sânului, atât radicale, cât și conservatoare, conform indicației stabilite, pentru asigurarea celor mai bune rezultate.
La Centrul Oncologic SANADOR, pacientele au acces la proceduri moderne de tratament oncologic, în completarea celui chirurgical, conform recomandării medicale. Abordarea terapeutică este integrată, multimodală, astfel încât pacientele să beneficieze de servicii medicale complete, de înaltă calitate.