Curtea Constituţională s-a reunit de la ora 16.00 pentru a analiza contestaţia Dianei Şoşoacă faţă de neînregistrarea candidaturii sale la Preşedinţie / Vor fi discutate şi noi sesizări privind candidaturile lui Lasconi şi Ciolacu

Curtea Constituţională s-a reunit luni, de la ora 16.00, pentru a analiza contestaţia Dianei Şoşoacă faţă de neînregistrarea candidaturii sale la Preşedinţie. Curtea va discuta şi noi sesizări privind candidaturile lui Lasconi şi Ciolacu, precum şi contestaţii ale altor candidaţi, nemulţumiţi că BEC le-a respins dosarul de candidatură.

La punctul 4 al ordinii de zi a şedinţei  se află ”Contestaţie împotriva neînregistrării candidaturii doamnei Diana IovanoviciŞoşoacă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024, contestaţie formulată de doamna Iovanovici – Şoşoacă Diana”.

Contestaţia vine după ce duminică, BEC a respins a doua candidatură la prezidenţiale depusă de Şoşoacă, în condiţiile în care o primă candidatură a fost acceptată de BEC, dar a fost respinsa prin decizie definitivă a CCR, care a acceptat două cotestaţii vizând-o pe Şoşoacă.

Luni, CCR ar trebui să publice motivarea deciziei în urma căreia Diana Şoloacă a fost eliminată din cursa pentru Cotroceni.

De asemenea, CCR discută trei contestaţii depuse împotriva candidaturii lui Marcel Ciolacu şi una vizând-o pe Elena Lasconi.

Mai multe persoane ale căror candidaturi au fost respinse de BEC au conetstat şi ele deciziile.

Orinea de zi a şedinţei de lunii a CCR poate fi consultată

Marcel Ciolacu dezvăluie pe cine ar vota, între Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Elena Lasconi şi George Simion, dacă nu s-ar putea vota singur şi nici nu ar putea anula buletinul de vot / Care ar fi titlul unui film despre viaţa sa

Când se schimbă ora? Dezbaterea se reaprinde în Statele Unite