Curtea de Conturi a făcut în mai puţin de 5 ani ceea ce alte instituţii nu au realizat în 10 sau 20 de ani (expert)

Curtea de Conturi a României a făcut în mai puţin de 5 ani ceea ce alte instituţii nu au realizat în 10 sau 20 de ani, iar munca depusă va da roade în viitor, a afirmat, miercuri, Judy England-Josef, consultant, Centrul de Excelenţă în Audit – Instituţia Supremă de Audit a SUA.

„Mulţumesc domnule preşedinte Busuioc pentru tot ceea ce aţi făcut pentru a sprijini implicarea GAO (Instituţia Supremă de Audit a SUA – n.r.) în activităţile Curţii de Conturi. Se impun felicitări. În mai puţin de cinci ani aţi făcut mai mult decât au realizat alte instituţii în 10 sau 20 de ani. Felicitări pentru munca pe care aţi reuşit să o faceţi într-un interval atât de scurt de timp. O activitate extrem de relevantă. Munca pe care aţi realizat-o în ultimii cinci ani va da roade pe viitor, pentru că aceasta a fost o investiţie. Nu e vorba doar despre astăzi, e vorba şi despre mâine”, a declarat Judy England-Josef, la un eveniment aniversar dedicat împlinirii a 160 de ani de la înfiinţarea instituţiei.

Ea a menţionat că atunci când se gândeşte la relaţiile de muncă eficiente are în vedere patru tipuri diferite de relaţii: relaţiile cu publicul, cu Parlamentul, entitatea auditată şi cele cu angajaţii Curţii de Conturi.

„Auditurile nu se fac fără angajaţi. Poate liderii se gândesc că se pricep să facă multe lucruri, dar dacă nu au oameni buni care să muncească cu pasiune şi energie şi entuziasm, munca nu se face şi devine irelevantă sau nu are calitatea de care avem nevoie”, a mai spus Judy England-Josef.

La rândul său, Viorel Ştefan, membru al Curţii de Conturi Europene, a subliniat că, deşi lucrează împreună instituţiile supreme de audit (SAI) naţionale, fiecare dintre acestea funcţionează independent.

„Deşi lucrăm împreună cu SAI-urile naţionale, fiecare dintre noi funcţionează independent. Toţi suntem independenţi, complet independenţi de orice fel de influenţă politică. Acest lucru este esenţial pentru a ne menţine imparţialitatea şi pentru a ne asigura că raţionamentul nostru profesional este unul obiectiv, care se bazează exclusiv pe fapte şi probe. Astfel, colaborarea noastră este una în care există încredere şi este una fructuoasă”, a transmis Viorel Ştefan. AGERPRES/(AS – autor: George Bănciulea, editor: Mariana Nica, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: www.agerpres.ro

Ministerul Justiţiei propune ca Înalta Curte să administreze domeniul just.ro

Ucraina anunţă că a oprit contraofensiva rusă în Kursk. Armata rusă dă asigurări că se află în ofensivă în anumite zone din Kursk. ”Ei au obţinut câteva succese minore, dar acest succes s-a transformat acum într-o cvasi-încercuire a lor”