Dâmboviţa: Un tânăr băut şi fără permis a lovit mortal un pieton şi a plecat de la locul accidentului. El a fost prins şi reţinut pentru 24 de ore

Un bărbat din judeţul Dâmboviţa a fost reţinut pentru ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, după ce a lovit un pieton şi a plecat. Victima a murit la scurt timp, la spital.

Evenimentul rutier a avut loc duminică seara, pe drumul naţional 1A, în localitatea Bujoreanca din judeţul Dâmboviţa. 

 
Poliţiştii au constatat că un bărbat, de 78 de ani, a fost lovit de un autovehicul în timp ce se deplasa pe partea carosabilă. Rănitul, aflat în stare gravă, a fost dus la spital, însă a murit. 

 
Luni, în urma cercetărilor făcute de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, a fost identificat principalul suspect în acest caz, fiind vorba de un bărbat de 28 de ani, din comuna Corneşti. 
 
El a fost găsit la domiciliu, dus la audieri şi reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore.
 
”În momentul depistării, întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o valoare de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice. În plus, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că cel în cauză nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, informează reprezentanţii Poliţiei Dâmboviţa. 
 
Marţi, suspectul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte pentru dispunerea unei măsuri preventive, el fiind cercetat pentru ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia.

FOTO Cum ar putea arăta noua dubă românească: Dacia Vaner ar fi succesorul lui Estafette

Intensificări ale vântului, în regiunile estice, sud-estice, sud-vestice şi la munte/ Cod galben de vânt puternic în cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea şi estul Munteniei/ Cod portocaliu, pe litoral şi în deltă