Dana Budeanu îl contrează pe Geoană: Să anunți că nu vei respecta votul oamenilor, asta este Lebăda Neagră

Într-o intervenție la Antena 3 Mircea Geoană a făcut referire la expresia ”Lebăda Neagră”, o expresie care face carieră la fiecare rundă de alegere mai importantă în România și care face referire mai degreabă la o lovitură electorală aplicată adversarilor din care aceștia nu mai pot ieși și din cauza căreia pot pierde alegerile.

Interesant este că doar cu 24 de ore înainte STIRIPESURSE.RO a publicat o Opinie semnată de Dana Budeanu cu un titlu care conținea tocmai această expresie – LEBĂDA NEAGRĂ NORDIS/ Ori Mircea Geoană chiar la afaceri de tip Nordis s-a referit atunci când a afirmat în intervenția televizată de la Antena 3 că ”Am libertatea, dacă voi fi ales, să mă uit fără a avea o preferință inițială. Lebăda neagră sunt eu aici. Câștigarea președinției ar fi o adevărată lebădă neagră, după eliminarea Dianei Șoșoacă și scandalul Nordis”, Scandal Nordis despre care a spus că e ”adevărata nucleară” și nu Scandalul ORNISS sau Scandalul Nelu Tătaru.

El a mai fost întrebat dacă va propune premireul de la partidul care se va afla pe primul loc după alegerile parlamentare.

”Constituţia României nu obligă preşedintele să ofere prima şansă primului partid, cu excepţia momentului în care un partid câştigă peste 50%. Preşedintele are discreţia, are libertatea să aleagă cum consideră domnia sa persoana şi eventual combinaţia de partide şi majoritatea pe care o fac. Există cutume în alte ţări, în Spania, în ţările mai aşezate democratic, în Austria. (…) Cutuma este să dai prima şansă primului partid. În România nu s-a întâmplat niciodată acest lucru”, a afirmat Geoană.

Întrebat dacă va da şansă în desemnarea premierului partidului care se va situa pe primul loc în alegerile parlamentare, Mircea Geoană a răspuns: “Nu ştiu. Vreau să văd încă o dată, pentru că e o combinaţie între scorul politic, care este important pentru mine, şi doi dacă vin cu un program şi cu nişte oameni cu care să pot colabora”.

”1. FAPTUL CA ALTI NETERMINATI AJUNSI PRESEDINTI, AU FACUT CEVA PE VOTUL OAMENILOR ESTE O MIZERIE INFECTA!

2. FAPTUL CA DVS SUSTINETI O ASEMENEA GOLANEALA ESTE INADMISIBIL!

3. VOTUL OAMENILOR TREBUIE RESPECTAT CU SFINTENIE, CA NU SUNTEM IN COMUNISM!

4. PRIMUL MINISTRU SI GUVERNUL SUNT ALE PARTIDULUI CARE CASTIGA PRIN VOT DEMOCRATIC, CARE FIRESTE POATE OPTA PT O ALIANTA NECESARA SAU NU!

5. DA, AM AVUT PRESEDINTI CARE AU CALCAT IN PICIOARE VOTUL OAMENILOR AI S A DOVEDIT CA DUPA ACEEA AU INGROPAT SI ROMANIA! ACEIASI!

LEBADA NEAGRA ASTA ESTE!”, a spus ea.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Opoziţia de centru-stânga din Lituania afirmă că va încerca să formeze un guvern

Proiectul de act normativ care va modifica actuala lege de funcționare a CCR se va afla în atenția guvernului