Daniel Funeriu își începe postarea cu o referire ironică la intenția Elenei Lasconi de a deveni președinte.
„Să o oprească cineva pe doamna Lasconi din aventura prezidențială, e o insultă la adresa celei mai disfuncționale celule nervoase. Dragi userişti: a luat cam 13 miliarde de ani universului pentru a produce primele celule nervoase. Arătați puțin respect universului pentru 13 miliarde de ani de trudă…”, a scris fostul ministru.
Nici Mircea Geoană nu scapă de ironia fostului oficial, care atrage atenția asupra vocabularului fostului ambasador.
„Norocul lui Geoană e că ridicolul nu ucide. Ridicolul extrem, cuvânt pe care-l foloseşte enervant de mult. Domnu’ Geoană: se zice președinție, nu președenție, că e preşedinte, nu preşedente. Cred că era un bun ambasador”, notează Funeriu.
Fostul ministru remarcă, totuși, calitățile unor candidați. Despre liderul UDMR, Kelemen Hunor, acesta afirmă: „Confirmă că merită să fiu în relații excelente cu el. Are concept, anvergură, conținut, stil și cunoaștere.”
De asemenea, Cristian Diaconescu primește o apreciere aparte, fiind descris drept cel mai potrivit candidat pentru funcția supremă în stat „Diaconescu: cu siguranță un om care, odată pe scaunul de preşedinte, ar fi un bun preşedinte. Probabil cel mai bun dintre toți. Sper să facă o figură bună, mor de ciudă că nu a existat o coaliție pentru el.”
Funeriu își încheie postarea cu un îndemn pentru cei care ar prefera un candidat independent: „Dacă vreți să votați un independent, gândiți-vă serios la Diaconescu.”
George Simion, liderul AUR, este văzut drept un candidat bine pregătit pentru a capta atenția votanților, dar nu pentru funcția de președinte: „Cine l-a antrenat, l-a antrenat bine de tot. L-au făcut zob Claudiu Pandaru şi Sabin Orcan cu argumente simple, dar dacă intră în turul II nu aş paria că şi pierde.”
Despre Marcel Ciolacu, liderul PSD, Funeriu este succint: „Reprezentant fidel al PSD.”
În schimb, Nicolae Ciucă primește o evaluare pozitivă: „Mult mai bun decât pare.”
În finalul analizei, Daniel Funeriu își păstrează tonul ironic, făcând o observație neașteptată despre aparițiile televizate: „Ah, şi să-i spună cineva lui Gâdea să facă sport: eu, care nu mă uit de ani buni la televizor, nu l-am recunoscut.”