Daraban, despre decorarea CCIR: Este recunoaşterea eforturilor sistemului cameral pentru dezvoltarea economică durabilă

Distincţia acordată Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) de preşedintele României, Klaus Iohannis, reprezintă o recunoaştere a eforturilor constante pe care întreg sistemul cameral le-a depus de-a lungul timpului pentru o dezvoltare economică durabilă, consideră preşedintele CCIR, Mihai Daraban.

Potrivit unui comunicat al CCIR, remis marţi AGERPRES, CCIR a fost decorată luni de preşedintele Klaus Iohannis, cu Ordinul „Meritul Industrial şi Comercial” în grad de Ofiţer, cu ocazia împlinirii a 160 de ani de activitate neîntreruptă a camerelor de comerţ din România.

„Această distincţie este o recunoaştere a eforturilor constante pe care întreg sistemul cameral din România le-a depus de-a lungul timpului pentru o dezvoltare economică durabilă. Suntem conducătorii unei instituţii şi ai unui brand care se regăseşte, probabil, în toate cele 193 de ţări care figurează la Organizaţia Naţiunilor Unite. Este singurul brand al mediului de afaceri care-şi găseşte corespondentul oriunde în lume. Acest lucru trebuie să se regăsească într-o nouă abordare a decidentului politic faţă de activitatea sistemului cameral românesc, sistem care trebuie ajutat şi sprijinit mai mult în viitor dacă ne dorim ca cei 160 de ani de activitate neîntreruptă să continue. Vom rămâne acelaşi partener de încredere al mediului de afaceri românesc şi acelaşi partener de dialog pentru mediul politic”, a afirmat Mihai Daraban, citat în comunicat.

Distincţia a fost acordată Camerei Naţionale „în semn de apreciere deosebită pentru contribuţia activă la modernizarea societăţii româneşti din perspectivă economică, socială şi financiară, precum şi pentru eforturile consecvente depuse în vederea promovării şi dezvoltării relaţiilor comerciale şi de investiţii ale României”.

„De-a lungul anilor, CCIR a trecut prin momente de reevaluare, critici şi provocări, dar şi-a păstrat rolul de liant între mediul public şi cel privat, între autorităţi şi întreprinzători, între interesele naţionale şi evoluţiile economice globale. Astfel, Sistemul Cameral trebuie să demonstreze în continuare că este apt şi motivat să depăşească diverse obstacole, arătând că parteneriatul public-privat poate să funcţioneze şi să genereze încredere şi în România. CCIR a avut o contribuţie importantă în facilitarea unor parteneriate şi colaborări internaţionale şi trebuie, totodată, să continue sprijinul pentru companiile cu capital românesc, pentru ca acestea să traverseze perioadele dificile, capitalizând oportunităţile existente”, a transmis Klaus Iohannis, cu ocazia galei „De 160 de ani împreună pentru afacerea ta”, organizată luni de CCIR. AGERPRES/(AS – autor: Cristian Anghelache, editor: Oana Tilică, editor online: Irina Giurgiu)

Rădulescu și Baiaram, performerii etapei în Superligă

Shigeru Ishiba devine noul premier al Japoniei şi vrea să-şi legitimeze Guvernul prin alegeri anticipate la 27 octombrie