De ce ar trebui să consumi zilnic nuci caju – Beneficii surprinzătoare pentru sănătate

Nucile de caju oferă un conținut ridicat de grăsimi sănătoase, inclusiv grăsimi mononesaturate și polinesaturate. În plus, reprezintă o sursă bogată de proteine. Din acest motiv, sunt una dintre cele mai populare nuci în rândul vegetarienilor și veganilor.

Beneficiile consumului de nuci caju

Nucile caju, denumite științific Anacardium occidentale, se culeg din arborele de caju. Acesta este un arbore tropical verde, care provine din câteva zone ale planetei, precum: Insulele Caraibe, America Centrală și America de Sud, scrie medicool.ro.

Acestea pot fi consumate sub formă de gustări simple și nutritive și pot fi incluse într-o varietate de rețete culinare. De asemenea, dacă le incluzi în dietă și le mănânci cu moderație, acestea pot avea efecte pozitive asupra sănătății.

În plus, nucile caju sunt printre alimentele cu un conținut redus de grăsimi. Alături de fistic, migdale și arahide intră în categoria nucilor nesărate și reprezintă surse importante de grăsimi sănătoase.

Susțin sistemul imunitar

Printre beneficiile consumului de nuci caju se regăsește susținerea sistemului imunitar. Nucile caju au în compoziție substanțe nutritive esențiale, precum: zinc, mangan, cupru, fosfor, vitamina B6, vitamina E și grăsimi sănătoase. Celulele imunitare au nevoie de mineralele zinc și cupru pentru a se dezvolta și a funcționa. Vitamina E, un antioxidant puternic, poate proteja celulele, poate reduce stresul oxidativ și poate diminua inflamația. Acestea pot oferi energie și pot susține funcționarea sistemului imunitar.

Sprijină sănătatea oaselor

Nucile caju conțin: magneziu, vitamina D și calciu, două minerale esențiale pentru densitatea și întărirea oaselor. De asemenea, pot diminua în mod semnificativ riscul de a dezvolta osteoporoză. În general, pot avea efecte benefice în tratarea afecțiunilor osoase și articulare.

Susțin sănătatea inimii

Nucile caju au un conținut bogat în antioxidanți și grăsimi nesaturate. Acestea pot contribui la diminuarea nivelurilor de colesterol LDL, cunoscut drept colesterol rău. De asemenea, pot reduce riscul de a dezvolta afecțiuni ale inimii.

Ajuta să scapi de kilogramele în plus

Beneficiile consumului de nuci caju includ sprijinirea procesului de slăbire. Nucile caju conțin multe calorii, însă pot ajuta la gestionarea unei greutăți optime și te pot face să scapi de kilogramele în plus. Pot oferi senzație de sațietate pe termen lung și pot susține o dietă echilibrată, potrivit Health Shots.

Îmbunătățesc digestia

Nucile caju reprezintă o sursă importantă de fibre alimentare. Pot susține o digestie sănătoasă și pot preveni afecțiunile digestive, precum constipația. Prebioticele prezente în caju sunt o clasă de fibre care sprijină dezvoltarea unei flore intestinale sănătoase.

Îmbunătățesc funcțiile creierului

Nucile de caju au un conținut bogat în: magneziu, vitamina E și antioxidanți. Aceștia pot susține funcționarea creierului. Vitamina E din caju îmbunătățește funcția cognitivă și previne declinul cognitiv asociat înaintării în vârstă. Magneziul, grăsimile mononesaturate și grăsimile polinesaturate sprijină dezvoltarea cogniției și a memoriei.

Diminuează inflamația

Diminuarea inflamației reprezintă unul dintre beneficiile consumului de nuci caju. Datorită conținutului bogat în vitamina E, care este un antioxidant puternic, nucile caju pot sprijini inflamația. Acestea contribuie la reducerea efectelor stresului oxidativ și a inflamației. În plus, nucile caju pot scădea riscul de a dezvolta boli cronice, conform I Say Organic.

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO Șeful CJ Olt, Marius Oprescu (PSD): Opinia mea este că ar fi bine să rămânem în opoziție

ANCOM: ‘România poate reprezenta o poartă de intrare strategică pe piaţa unică europeană pentru companiile din Turcia’