Femeia s-a ales cu zgârieturi şi vânătăi, iar cei doi copii, în vârstă de cinci şi, respectiv, şapte ani, au fost spitalizaţi după atacul de săptămâna trecută, însă rănile nu le-au pus viaţa în pericol, au precizat responsabili cu fauna sălbatică, potrivit Agerpres.
Leul, care era deţinut fără licenţă într-o casă din Lahore, a fost confiscat şi transportat într-un parc safari local, a declarat Mubeen Elahi, directorul general al Departamentului pentru Faună Sălbatică şi Parcuri din provincie. Proprietarul a fost ulterior arestat, au adăugat poliţiştii.
Deţinerea de animale exotice ca animale de companie a fost alimentată de reţelele sociale, proprietarii afişându-şi frecvent animalele online ca simboluri ale statutului social.
“Potrivit noilor reglementări privind deţinerea felinelor mari, nicio persoană nu are voie să ţină un leu fără licenţă, fără respectarea dimensiunilor obligatorii ale cuştii şi fără urmarea celorlalte proceduri standard”, a precizat Elahi.
Pedeapsa poate ajunge până la şapte ani de închisoare.
Pe lângă confiscarea celor 18 animale, departamentul a efectuat razii la 38 de ferme de creştere a leilor şi tigrilor şi a arestat opt persoane pentru încălcarea regulilor, a adăugat el, menţionând că toate fermele vor fi inspectate până la sfârşitul acestei săptămâni.
În prezent, în Punjab, cea mai populată provincie din Pakistan, 584 de lei şi tigri sunt ţinuţi în locuinţe şi ferme de creştere, a precizat responsabilul.