Descinderi într-un caz sinistru la Sibiu: Mai mulți câini ar fi fost eutanasiați ilegal

„La data de 19 septembrie 2024, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Mureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târnăveni, au efectuat două percheziţii, la sediul şi punctul de lucru ale unui adăpost privat pentru câini fără stăpân, din municipiul Mediaş, judeţul Sibiu, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi uciderea cu intenţie a animalelor fără drept. Cercetările vizează emiterea de către o instituţie, din judeţul Mureş, a unor decizii de eutanasiere şi ucidere, fără drept, a mai multor exemplare canine, în cadrul unui contract de prestări servicii, întocmit în mod ilegal, cu un adăpost pentru câini fără stăpân din municipiul Mediaş, judeţul Sibiu”, a arătat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, într-un comunicat de presă.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat mai multe înscrisuri şi mijloace materiale de probă, de interes în administrarea probatoriului.

„De asemenea, la sediul unei instituţii din judeţul Mureş, poliţiştii pentru protecţia animalelor şi poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au dispus ridicarea de obiecte şi înscrisuri, în legătură cu prezenta cauză (…). Activităţile continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, sub supravegherea unităţii de parchet competente”, a subliniat IPJ Mureş.

La activităţi au participat poliţiştii Direcţiei pentru Protecţia Animalelor, Biroului pentru Protecţia Animalelor Sibiu, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş, Poliţiei municipiului Târnăveni, precum şi un inspector de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti.

De asemenea, percheziţiile au fost sprijinite de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu.

CTP dezvăluie că îl va vota pe candidatul UDMR la prezidențiale

Ordinul dat de Vladimir Putin după avertismentul fără precedent la adresa NATO. Războiul din Ucraina riscă să devină unul global